Az Airbnb reagált az MSZÉSZ közleményére

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 15. 15:21

Közleményben reagált az Airbnb a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége rövidtávú lakáskiadásról szóló javaslataira, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

Az Airbnb aktívan együttműködik a szabályozókkal és a turisztikai szervezetekkel a felelősségteljes és fenntartható turizmus népszerűsítése, a helyi családok támogatása és a magyar gazdaság fellendítése érdekében – fogalmazott a rövidtávú lakáskiadással foglalkozó oldal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, amellyel  az MSZÉSZ szeptember 13-án megjelent javaslatára reagált. A szövetség többek között leszögezte, továbbra is fontosnak tartja a kiadható napok számának korlátozását önkormányzati szinten, amire megvan a törvényi lehetőség.

Reagált az Airbnb az MSZÉSZ rövidtávú lakáskiadásról szóló javaslataira

Fotó: 123rf.com

Mint a foglalási oldal írja, nemrégiben az Airbnb és a Magyar Turisztikai Ügynökség megállapodtak, együttműködnek annak érdekében, hogy támogassák a turizmus földrajzi eloszlását és felelősségteljes fellendülését Budapesten és környékén a járványt követően.

A közlemény szerint ezenkívül az Airbnb felajánlotta támogatását Budapest városának az alábbi területeken:

  1. Segítenék a helyi idegenforgalmi adó beszedését.
  2. Támogatják a felelős és fenntartható turizmust, valamint a jó szomszédsággal kapcsolatos kezdeményezéseket.
  3. Megosztanák az összesített adatokat, hogy azok segítséget jelentsenek a bizonyítékokon alapuló, az emberek otthonainak megosztással kapcsolatos szakpolitikai döntések kialakításában és a turizmus-helyreállítási trendek megértésében.