Az Airbnb eleget tett az EU kérésének

Forrás: MTI

 2019. július 11. 14:32

Összhangba hozta szabályait a közösségi fogyasztóvédelmi előírásokkal az Airbnb online szállásközvetítő platform. A jövőben egyebek mellett átláthatóbban tüntetik fel az árakat az oldalon.

Az Európai Bizottság arról számolt be, hogy az Airbnb az utóbbi hónapok tárgyalásainak eredményeként egyértelművé tette fogyasztói ajánlatainak megjelenítését, és teljesített minden egyéb elvárást is.

Az Airbnb hajlandó volt együttműködni az Európai Bizottsággal

Fotó: pixabay.com

„Az európaiak számára idén már biztosított lesz, hogy valóban olyan feltételek mellett nyaralhassanak, mint amilyeneket a foglaláskor elfogadtak. Ezután biztosra vehetik majd, hogy a végén pontosan annyit fognak fizetni, mint amennyi a kezdőoldalon szerepelt” – mondta Vera Jourová fogyasztópolitikáért is felelős uniós biztos.
Szálláskeresésnél konkrét időpont megadása esetén mindig a teljes ár jelenik meg ezentúl, a kötelező díjakkal és illetékekkel együtt.

Világosan feltüntetik, hogy az adott szállást magán- vagy hivatásos szállásadó kínálja-e, és közzétesznek egy online vitarendezési platformra vezető linket is.