Az Airbnb és az Uber az üzleti utazókat is megcélozza

Forrás: Business Traveller Hungary

 2014. július 31. 14:51

A közösségi gazdaság két jelentős szereplője, a szállásokra szakosodott Airbnb, valamint az autómegosztást kínáló Uber összefogott a költségmenedzsment szolgáltatásokat kínáló Concur-ral az üzleti utazók megnyerése érdekében - olvasható a businesstraveller.hu oldalon.

Így a „sharing economy” előnyeit már nem csupán a szabadidős, hanem a hivatásturisták is élvezni tudják, hiszen könnyebben foglalhatnak és elszámolhatják költségeiket, ráadásul jóval nagyobb kínálatból válogathatnak.

 

A partnerségnek köszönhetően idén év végéig a Concuron keresztül 27-szeresére nőhet az Airbnb-partner szállások foglalása, az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az Airbnb hamarosan pedig bevezeti a Concur TripLink-et, amelyen keresztül az utazási menedzserek teljes rálátást kapnak a szolgáltatásra.

Az Uber ötszörös forgalomnövekedésre számít év végéig, hiszen az üzleti utazók mobil applikációjukon keresztül megrendelhetik, kifizethetik és el is könyvelhetik a közlekedési költségeket.

Korábban az Airbnb 10 százalékra becsülte forgalmában az üzleti célú utazást, most ez a szám rohamosan emelkedhet, főként a nemrég elindított Business Travel  aloldalnak köszönhetően. Az Airbnb vezetői főként a hosszabb tartózkodásra érkezőkre és a csoportokra számítanak.