Az Airbnb nyár végéig meghosszabbítja a házibuli-tilalmat

Forrás: turizmus.com

 2021. május 29. 16:43

A szálláshely-foglaló platform úgy döntött, nyár végéig meghosszabbítja a partitilalmat az Airbnb-lakásokban, amivel a házigazdákat szeretnék támogatni abban, hogy biztonsággal nyithassanak.

Ahogy a nemzetközi utazások ismét elindulnak, az Airbnb-házigazdák is újra fogadnak vendégeket, a cég pedig megpróbálja a lehető legbiztonságosabb, legfelelősségteljesebb és a helyiek számára is megfelelő keretek között koordinálni a foglalásokat a platformon keresztül – írja az Airbnb a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

Tavaly nyáron, 2020 augusztusában a cég globális tilalmat vezetett be az Airbnb-lakásokban tartott bulikra, ezzel is elősegítve a helyiek és a turisták közötti konfliktusok elsimítását. Akkor a korlátozásról azt közölték, hogy „további értesítésig, határozatlan ideig marad érvényben."

hazibuli

Az Airbnb nyár végéig meghosszabbította a partitilalmat

Fotó: 123rf.com

A partitilalom rendkívül népszerűnek bizonyult a lakáskiadók körében – akiknek túlnyomó többsége már alapból tiltotta a házibulizást saját házirendjében.

Míg tavaly a közegészségügyi aggályok voltak a legerősebb érvek a korlátozás mellett, most inkább a közösségek kényelmére voltak figyelemmel. Az Airbnb vezérigazgatója, Brian Chesky a közleményben kiemelte, fontos számukra a helyiek véleménye, az Airbnb-közösségekben pedig egyre többen érdeklődtek az utóbbi hetekben, hogy érvényben marad-e a tilalom idén nyáron is.

Az Airbnb most bejelentette, továbbra sem tolerálják a befogadó közösségek nyugalmát és bizalmát sértő magatartást, és nyár végéig meghosszabbítják a házibuli-tilalmat, de elképzelhető, hogy tovább is. Ennek részeként a platformon eltávolították a „buli- és eseménybarát” keresési szűrőt és a bulik házirendjét.

Akinek bármilyen észrevétele van Airbnb-vendégekkel kapcsolatosan, az az Airbnb Szomszédvonalán közvetlenül jelezheti azt.

A cég azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államokban a július 4-i hétvégére nem foglalhatnak Airbnb-szállást azok a vendégek, akikről korábban nem érkezett pozitív visszajelzés, vélemény,  az indoklás szerint azért, hogy ezzel is támogassák a felelős utazást.