Az a&o hostellánc Firenzében terjeszkedik

Forrás: turizmus.com

 2023. június 06. 17:48

A berlini székhelyű a&o hostellánc 2024 tavaszán megnyitja 40. hosteljét, ezúttal Toszkána szívében, Firenzében. Az egykori belvárosi irodaházból kialakított új ház 121 szobával és összesen 470 férőhellyel várja majd a vendégeket.

A felújítási munkák még folynak, a tervek szerint megőrzik az épület homlokzatát az 1963-as formájában, azonban a fenntarthatóság és energiahatékonyság jegyében kerül minden kialakításra.

Ezek közé az intézkedések közé tartozik többek között a szürkevíz használata a WC-öblítéshez, a központi hővisszanyerés a zuhanyzók előmelegítéséhez, valamint a légkondicionáló rendszerek ablakérzékelőkkel történő önszabályozása.

firenze_ao

Az egykori belvárosi irodaházból kialakított új ház 121 szobával és összesen 470  férőhellyel várja majd a vendégeket

Fotó: a&o Hostels

A tervek szerint az ötemeletes épület tetején napelemrendszer kerül kialakításra, amely segítségével megújuló energiát állítanak elő. Az így keletkező elektromos áramot nem csak a hostel saját energiaszükségletére használják fel, hanem a fel nem használt részét visszajuttatják a város közüzemi hálózatába, ezáltal támogatva a helyi önkormányzat költségeinek csökkentését.

A hostel a Campo di Marte vasútállomás mellett épül, mindössze félórás sétára a történelmi központtól, a Piazza del Duomo tértől. Ezáltal a vendégek könnyedén felfedezhetik Firenze kulturális kincseit és elbűvölő hangulatát.

firenze_ao

A berlini székhelyű a&o hostellánc 2024 tavaszán megnyitja 40. hosteljét Firenzében

Fotó: a&o Hostels

Oliver Winter, az a&o Hostellánc alapítója és vezetője, büszkén elmondta: "Újra érvényes a hitvallásunk: minden évben legalább két új házat újítunk fel, illetve alakítunk át, miközben mindig szem előtt tartjuk a fenntarthatóságot."

Az a&o legújabb elemzése szerint a lánc vendég/éjszaka arányában kiszámított CO2-kibocsátása mindössze 3,73 kilogramm, ami akár 80 százalékkal alacsonyabb, mint a versenytársaiknál. Az a&o célja, hogy 2025-re Európa első teljesen károsanyag-mentes hostelláncává váljon, és ezáltal példát mutasson a szállodaipar többi szereplőjének.