Az ARAZ Étterem az EAT Brüsszel fesztiválon

 2013. szeptember 17. 14:11

Szeptember 13-15. között rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő EAT! Brussels fesztivált a Bois de la Cambre parkban, ahol a látogatók Brüsszel legjobb éttermeivel és számos régió konyhájával találkozhattak.

A vendégek között jelen voltak például Szicsuán, Katanga, Ukrajna, Budapest, Rabat, Beijing, Quebec, Szófia és Pozsony képviseletében.

A tavalyi sikeres bemutatkozás után a magyar pavilon, a "Foie Gras .& Co – Le goût de Budapest" vezetője, Bencsik Dávid idén az ARAZ Étterem séfét kérte fel, hogy képviselje Magyarországot, Budapestet ezen a rendezvényen.

A fesztiválon több mint 30 étterem, köztük két Michelin csillagos brüsszeli vendéglátóhely és 7 világrégió vett részt, valamint számos kulináris kézműves program szerepelt. A konyhafőnökök helyben készített munkáit kedvezményes árakon lehetett megkóstolni.

 

A magyar pavilon idei mottója "Modernitás és Tradíció kéz a kézben". Barka Áron chef de cuisine és Bakonyi Balázs chef de partie új köntösbe ültetett tradicionális menüvel készültek a rendezvényre:  Akácfán füstölt libamájpástétom, konfitált barackkal és vajaskaláccsal, Majoránnás kacsa- és libamáj duója csicsókahabbal, Kökényes-vörösboros marhapörkölt dödöllével, Meggyes-mákos rétes. A magyar borokat idén Jim Bauters brüsszeli magyarbarát flamand borkereskedő prezentálta.

A pénteken megrendezésre került VIP fogadást megtisztelt jelenlétével Rudi Vervoort Brüsszel Régió miniszterelnöke, a Régió PR Kommunikációs igazgatója, a Külkapcsolati igazgatója, Pozsony Önkormányzatának alelnöke, továbbá részt vettek az eseményen a Continental Hotel Budapest legfontosabb belga partnerei és törzsvendégei.

Szombaton és vasárnap a Hungarikumnak számító karcagi birkapörköltet egy igazi karcagi pásztor, Kun László szabadtűzön bográcsban készítette el a vendégeknek.

A főpolgármester Tarlós István támogatása mellett az idei együttműködő partnerek a Magyar Ház Alapítvány, a Continental Hotel Budapest – Araz Étterem, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Fine Wines JIBA voltak.

Az eseményről fotók ITT láthatók.