Az egészségmegőrzésre fókuszál Kecskemét most épülő szállodája

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. november 02. 12:43

A tervek szerint 2021 decemberében megnyíló, 41 szobás Aqua Hotel közvetlen összeköttetésben áll majd a fürdővel.

A mintegy egymilliárd forintos beruházás keretében létrejövő szálloda építése néhány héttel ezelőtt megkezdődött, a fürdő szomszédságában lévő területet körbekerítették, jelenleg a cölöpözés zajlik. A háromszintes épületben (földszint és két emelet) 41, egyenként 20 négyzetméteres szobát alakítanak ki, köztük superior, egybenyitható és mozgáskorlátozottak számára kialakított lakóegységeket, mindegyiket reggelivel kínálják majd.

A Kecskeméti Fürdővel közvetlen összeköttetésben álló, 3* superior besorolású szálláshely hozzáférést biztosít majd a fürdő szolgáltatásaihoz, a rekreációra és az egészségmegőrzésre nagy hangsúlyt fektetnek. „Szállodánk nem jelent konkurenciát a már meglévő kecskeméti szállodáknak, hanem egy szolgáltatási rést tölt be, hiszen ilyen kategóriájú és profilú szálloda egyelőre nem létezik a településen” – nyilatkozta lapunknak a tulajdonos Aqua Hotel Kft. ügyvezetője, Bus András Gábor.

A háromszintes épületben összesen 41 szobát alakítanak ki (látványterv)

Fotó: Aqua Hotel Kft.

Az épület tervezésekor a zöld szempontok nagy hangsúlyt kaptak: a hotel üzemeltetéséhez megújuló energiákat használnak, napelemeket telepítenek, emellett a kazánrendszer a fürdőben keletkező, eddig felhasználatlan metángázt hasznosítja.

A beruházás 12 új munkahelyet teremt a településen. A tervek szerint 2021 decemberében befejeződő projekt generálkivitelezését a Horváth Építőmester Zrt. végzi.

A szálloda közvetlen összeköttetésben áll majd a Kecskeméti Fürdővel (látványterv)

Fotó: Aqua Hotel Kft.