Az egymilliomodik vendégéjszakát ünnepelte Hajdúszoboszló

Forrás: turizmus.com

 2022. október 27. 10:25

Ez év október 26-áig már 308 ezren töltöttek el egymillió vendégéjszakát Hajdúszoboszlón, ahol a gyógyfürdő és az Aqua-Palace élményfürdő is nyitva marad télen, változatlan kínálat mellett.

Hajdúszoboszlón két nehéz évet követően sikeres lesz a 2022-es év, ezt támasztja alá az eddigi jelentős vendégforgalom is. Míg 2021-ben 253 ezer vendég által 842 ezer vendégéjszaka realizálódott a fürdővárosban, ez év október 26-áig már 308 ezren töltöttek el egymillió vendégéjszakát a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint.

A fürdőváros továbbra is a belföldi turisták körében a legnépszerűbb: a szálláshelyek forgalmának 60 százalékát 2022 első tíz hónapjában is a hazai vendégek adták, mindemellett visszatértek a külföldi vendégek is a korábbi években is meghatározó vendégforgalmat biztosító küldőországokból. A legtöbb külföldi turista ebben az évben Lengyelországból érkezett Hajdúszoboszlóra, ez idáig 40 ezren 148 ezer vendégéjszakát töltöttek el a városban, háromszor annyit, mint 2021-ben. Továbbá szép számmal érkeztek az üdülőhelyre Romániából, Szlovákiából és Németországból.

Az egymilliomodik vendégéjszakát ünnepelte október 26-án Hajdúszoboszló

Fotó: Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft.

Hajdúszoboszló 2022. október 26-án ünnepelte az idei egymilliomodik vendégéjszakát. Ebből az alkalomból egy szerencsés vendég hajdúszoboszlói wellness üdülési utalványt vehetett át az Aqua-Palace élményfürdő Szörf épületében tartott eseményen. A főnyereményt a Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló vendége, a Budapestről érkezett Bakos Imre kapta, további 10 vendég pedig ajándékcsomagokat vehetett át.

Az ünnepélyes alkalom szolgáltatói összefogással valósult meg. Az eseményen Czeglédi Gyula, a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója számolt be a fürdőkomplexum rendkívül sikeres nyári szezonjáról, és arról biztosította a résztvevőket, hogy a gyógyfürdő és az Aqua-Palace élményfürdő változatlan kínálattal és nyitvatartással várja vendégeit a téli időszakban is. A korszerű fűtési technológiának köszönhetően – amely a termálvíz hőenergiájára és a gázmotoros erőmű villamosenergia-termelésére alapul – biztosított a zavartalan működés.