Az elveszett kutyák hazatalálását segíti a Caramell

Forrás: turizmus.com

 2016. október 09. 17:12

A Caramell Premium Resort állatbarát szolgáltatásokkal és az elkóborolt kutyák hazatalálását segítő chipleolvasóval támogatja a felelős állattartást és a kutyás turizmust Bükön.

A Magyarországon élő kutyák száma meghaladja a kétmilliót, és közülük több mint százezer kóborol az utcákon. Harmadik vidéki szállodaként az országban, a Caramell Premium Resort is csatlakozott a Vigyél Haza Alapítvány sikeres kezdeményezéséhez: 2016. októberétől a hotelhez tartozó cukrászműhelyben, a Villa Rosatóban is található egy chip-leolvasó, mely az elkóborolt kutyák azonosításában segít. A mikrochip leolvasása után a Caramell munkatársa kapcsolatba lép az Alapítvány állatorvos önkénteseivel, akik az online adatbázisban ellenőrzik az állat gazdáinak adatait, majd felveszik vele a kapcsolatot, hogy az elkóborolt kedvenc hazajuthasson.


Glázer Tamás, a szálloda igazgatója hangsúlyozta: a Caramell az ország első holisztikus szállodája, de a szállodai szobánál messze többet kínálunk. Szeretnénk, ha már nevünk hallatán mindenki egy barátságos, kellemes környezetre gondolna, ahol a szolgáltatások különlegesek, és ahol a két- és négylábú vendégeinkkel való törődés egyaránt természetes.”

Az igazgató bejelentette: a Caramell Premium Resort idén hivatalosan is a Kutyabarát.hu szakmai partnere lett, és pályázik az Év Kutyabarát Helye címért is. Ennek érdekében kutyás fotósorozatot készítettek a Resort szimbolikus helyszínein. A Caramell tavaly mindezek mellett díjfelajánló volt a Magyar Turizmus Zrt. kutyás turizmust és felelős állattartást népszerűsítő, Utazz kutyával! elnevezésű kampányában.

A szálloda állatbarátsága nem csupán a kutyákra irányul. Olyannyira nem, hogy a Caramell kabalaállata egy fekete macska, Gouranga, akinek jelenleg utódját keresik. Az új chipleolvasó a hét minden napján, 10 és 18 óra között térítésmentesen vehető igénybe Bükfürdőn, a Villa Rosato cukrászműhely épületében.