Az energia-válságterv sikere miatt idén már nem emelnek árakat a budapesti fürdőkben

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 24. 09:31

Ugyan a közelmúltbeli hideg és esős idő nem kedvezett a strandszezonnak, de a növekvő turistaforgalomnak köszönhetően növekedett a budapesti fürdők bevétele és vendégszáma, a sikeres energia-válságtervnek köszönhetően pedig nem tartják szükségesnek a további áremeléseket.

"Felemásra sikeredett a nyári szezon, különösen a tavalyi bázisszámokhoz mérten jelentős az eltérés, júniusban például csaknem 100 ezer vendég hiányzott a fővárosi strandokról a rossz idő miatt"  – nyilatkozta a Világgazdaságnak Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGHYH) Zrt. vezérigazgatója.

Elmondta, hogy az első fél évben 16 százalék, az első hét hónapban pedig összesen 20 százalékos a vendégforgalom-emelkedés a BGYH létesítményeiben. A Széchenyiben 12 százalékkal, a Lukácsban 26 százalékkal, a Gellértben pedig 28 százalékkal nőtt a vendégek száma az első hat hónapban.

Terven felüli bevételt hozott a bérletek értékesítése is: Kedvező árának köszönhetően idén már 32 ezer darab, a tavalyinál 20 százalékkal több, zömében 100 alkalmas bérletet értékesítettek, aminek hatására a bérletbevétel az első fél évben 143 százalékkal meghaladta a tavalyi azonos időszakit.

szechenyi_123rf

A Széchenyiben 12 százalékkal, a Lukácsban 26 százalékkal, a Gellértben pedig 28 százalékkal nőtt a vendégek száma az első hat hónapban

Fotó: ivantagan/123rf.com

Az energiamegtakarítást szolgáló válságtervet sikeresen végrehajtották, néhány tízmillió forintos beruházás révén a közüzemi szolgáltatási díjaknál 370 millió forint megtakarítást könyvelhetnek el az első hat hónapban, így nem szükséges tovább emelni az árakat a budapesti történelmi fürdőkben. A társaság nettó árbevétele 2022-ben 16,2 milliárd forint volt, idén várhatóan meghaladja a 21 milliárd forintot.