Az Ensana a világ Top 10 feltörekvő márkája között

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 28. 15:07

A Hotels Magazin a világ Top 10 feltörekvő márkája díját ítélte oda az Ensanának. A lánc vezérigazgatója az elkövetkező néhány évben a kétszeresére növelné a vállalatot.

Az 1966-ban alapított Hotels magazin olyan kereskedelmi kiadvány, amely a világ vendéglátóiparának információigényét hivatott kiszolgálni. Azonban a világ 165 országában a vendéglátó szektort releváns tartalmakkal ellátó HOTELS magazinok nemcsak tájékoztatnak, a médiamárka a nyár kezdetén új díjátadó programot indított, amely öt fontos kategória (többek közt az ESG, valamint F&B szektor) kiemelkedő szereplőjét ismeri el -tájékoztatott az Ensana.

Mark Hennebry

Fotó: Ensana Hotels

A feltörekvő márka kategóriában az Ensana szállodalánc vezérigazgatóját, Mark Hennebryt is díjazták. Az elismeréshez komoly kritériumoknak kellett megfelelni. Csak olyan szállodatulajdonosoknak vagy szállodalánc-vezetőnek ítélték oda a díjat, akik még fejlődési szakaszban tartó szervezetet vagy márkát vezetnek bővülő termékcsaláddal és egyedi értékesítési ajánlattal.

A 2019-ben bevezetett Ensana márka vezérigazgatójának nagy öröm volt az elismerés, hiszen rengeteg munkát fektetett az új gyógybrand piaci bevezetésébe.

Mark Hennebry, az Ensana cég vezérigazgatója, szervesen közreműködött a prágai székhelyű Ensana márka létrehozásában. Elsődleges feladata a diverzifikált szállodai portfólió stratégiájának kialakítása volt, és annak felkutatása, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy olyan új szállodai márka létrehozásában, amely kifejezetten gyógyászati, illetve gyógyfürdő jellegű szolgáltatásokat kínál.

Az európai gyógyfürdő-piac nagyon széttagolt: sok kis független szolgáltatót találunk, de csak kevés márkát. Mivel a termálfürdőkre építő globális szektor becsült értéke 55 milliárd USD, nyilvánvaló volt, hogy igenis érdemes úttörőnek lenni az ágazatban. Létrehozott egy vezetőkből álló csapatot, és 2019 nyarán megszületett az Ensana. Akkor a márka még 26 szállodával rendelkezett, azóta a brandhez további két szálloda csatlakozott.

„Óriási eredmény volt az Ensana márka létrehozása szinte az alapoktól, különböző gyógyszállodákból kiindulva. A következő célunk pedig az, hogy az elkövetkező néhány évben a kétszeresére növeljük a vállalatot" – nyilatkozta a díj elnyerése kapcsán Mark Hennebry vezérigazgató.

 

 

A szakember hozzátette: „Gazdasági szempontból nézve a gyógyfürdő-szektor piaci résnek tekinthető. A tágabb értelemben vett globális wellness-szolgáltató ágazat a becslések szerint 4,5 billió amerikai dollárt tesz ki, míg a termál- és ásványvízforrásokra épülő ágazat 55 milliárd dollárra becsülhető. A legnagyobb kihívás a növekedés kapcsán talán az, hogyan hívhatjuk fel a fogyasztók figyelmét még határozottabban a természeti erőforrások és a gyógyászati ismeretek ötvözésében rejlő egészségügyi előnyökre.

Az Ensana két budapesti gyógyszállodája a Margitszigeten

Fotó: Ensana

Az Ensana már jelenleg is Európa vezető gyógyszálloda-üzemeltetője. Mindazonáltal a kínálkozó lehetőségek a piac meglehetősen széttagolt természetében rejlenek. Európa-szerte számos termálvízforrás, gyógyfürdő található, de sokan közülük vagy a helyi önkormányzatok tulajdonában vannak, vagy önállóan üzemelnek. Mindez az Ensana számára lehetőséget biztosít arra, hogy az ún. asset-light (közvetített kapacitásokat szolgáltató) stratégiát követve számos gyógyszállodát menedzsment szerződéseket felajánlva keressünk meg. Egy nemzetközi brandhez tartozás előnyeire már jó pár példát találunk a szállodai szektorban" – zárta gondolatait az Ensana vezérigazgatója.