Az év szállodái és az MT Zrt. is szemetet szedtek a TeSzedd! akció keretében

Forrás: turizmus.com

 2015. május 16. 13:13

Bizonyára meglepődtek volna a városnéző buszokról lekászálódó turisták, ha megtudják, hogy a közelükben a tavalyi év legjobb szállodáinak igazgatói és személyzete, valamint a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Faragó Péter és munkatársai szedik össze éppen a szemetet.

Az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) Év Szállodái díjazottjai közösen határozták el, hogy összefognak és részt vesznek a TeSzedd! akcióban. A Corinthia Hotel Budapest, a Mamaison Hotel Andrássy Budapest, a Bo18 Hotel***superior és a hévízi Hotel Európa Fit igazgaói és munkatársai is felsorakoztak a Citadellán, ahogyan a példás összefogást támogató és szintén magáénak érző Magyar Turizmus Zrt. munkatársai,sőt vezérigazgatója is.

 

Faragó Péter vezérigazgató a társadalmi felelősségvállalás és szemléletformálás kitűnő példájának nevezte a TeSzedd! akciót. - A közterek tisztasága, virágosítása, vagy a vendégszeretet nagy mértékben szolgálják a turizmus fogadóképességének javítását – fogalmazott a vezérigazgató.

A társaság hosszú távú célja – a Turisztikai Világszervezet törekvéseivel párhuzamosan – a fenntartható turizmus megvalósítása Magyarországon, a környezettudatosság erősítése a turizmusban is, valamint a magyar lakosság életminőségének javítása.  Ez utóbbihoz az utazás, a kikapcsolódás és pihenés is elengedhetetlenül szükséges, ezért a Magyar Turizmus Zrt. fontos feladata a belföldi turizmus ösztönzése is - fogalmaz közleményében a társaság. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ezeknek a céloknak az eléréséhez a turisztikai szakmával és a lakossággal összefogásban lehet közelebb kerülni.

 

A Magyarországra turisztikai céllal látogató külföldiek száma (17,3 millió fő) 16,3%-kal növekedett, a turisztikai célú többnapos belföldi utazáson részt vevők száma (14,9 millió fő) pedig 3,3%-kal bővült 2014-ben. Magyarország egy helyet előrelépett, így jelenleg 31. a legnépszerűbb konferenciahelyszínek világranglistáján, fővárosunk pedig stabilan őrzi 2013-ban elért 17. helyét.

 

Ígéretesek az idei első negyedév eredményei is, de folytatni kell a megkezdett munkát, amelyben a konkrét marketingtevékenység mellett, fontos szerep jut az olyan társadalmi összefogásoknak is, mint a TeSzedd! akció. A Zrt. célja, hogy a turisztikai szakma figyelmét is felhívja a fogadóterületek tisztaságának fontosságára, így látványosan részt vettek munkatársai a Budapesten, Szentgotthárdon, Várpalotán, Balatonalmádiban, Harkányban, Szegeden, Szolnokon Egerben és Poroszlón tartott tavaszi nagytakarításon és hulladékgyűjtésben.