Az Év Szállodája - 2018

Forrás: turizmus.com

 2019. március 10. 07:14

Elegáns gálavacsora keretében adták át a Magyarország legjobb szállodáinak járó „Év szállodája” díjakat, március 8-án, a Hilton Budapestben.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke üdvözölte a mintegy 240 vendéget az „Év szállodája 2018” díjátadó gálán. Külön köszöntötte Farkas Dávidot, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) stratégiai vezérigazgató-helyettesét, valamint Szabó Áront, az MTÜ szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatóját, de nem csak VIP vendégként, hanem kollégaként is.

Flesch Tamás köszönti a megjelenteket

Fotó: Csárdás Ferenc

Az immár 5. alkalommal megrendezett megmérettetésen 21 szálloda indult, vállalva a szigorú zsűri ítéletét. Flesch Tamás köszöntőjében elmondta, hogy mindenki nyertes, aki pályázott, és vállalta a megmérettetést. Bejelentette azt is, hogy az Év szállodája díj a közeljövőben még izgalmasabb és még nagyobb elismerést kiváltó díjjá alakulhat, erről a március 20-i MSZÉSZ közgyűlésen szolgálnak majd konkrét információval.

Farkas Dávid a 2018-as év sikereiről beszélt köszöntőjében: a vendégéjszakák száma megközelítette a 31 milliót, ennek kétharmadát szállodák tudhatták magukénak. Az átlagárak 8,3 százalékkal növekedtek, miközben a belföldi vendégek 9,2 százalékkal fizettek többet a szolgáltatásokért, mint egy évvel korábban.

Farkas Dávid a pulpitusnál

Fotó: Csárdás Ferenc

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a hazai turizmus töretlenül fejlődik, egyre több család megélhetését biztosítja, s egyre nagyobb mértékben járul hozzá a GDP-hez.
Az Év szállodája díjról szólva kiemelte, hogy olyan szállodák versenyeznek, melyek az minőség fenntartását kiemelt feladatuknak tekintik. Hozzátette azt is, hogy az MTÜ marketingkommunikációs csomaggal jutalmazza a győzteseket.

Az ünnepélyes díjátadás előtt Kopócsy Andrea, a zsűri elnöke hangsúlyozta, hogy a pályázóknak jó gazdasági eredménnyel és magas vendégelégedettségi mutatókkal kellett rendelkezniük. A piaci teljesítményre vonatkozó mutatószámok, az innováció, a szolgáltatások minősége, a humánpolitika, valamint a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) egyaránt szerepelt az elbírálás szempontjai között.

Kopócsy Andrea, a zsűri elnöke és Árvai Zoltán, a Hilton Budapest február végén leköszönt igazgatója a szálloda 2018. évi díjával

Fotó: Csárdás Ferenc

A K+K Hotel Opera egykori igazgatója, az MSZÉSZ tiszteletbeli elnöke a győzteseket és a különdíjjal jutalmazott pályázókat egymás után szólította a színpadra.

Az Év Szállodája 2018 pályázat győztesei:

5*-os kategóriában: Aria Hotel Budapest

4*-os kategóriában Budapesten (full service): Hotel Moments

4*-os kategóriában Budapesten (select service): Bo33 Hotel

4*-os kategóriában vidéken (full service): Kolping Hotel Spa&FamilyResort

3*-os kategóriában Budapesten (select service): Casati Budapest Hotel

 

Különdíjban részesültek:

„Legjobb személyzeti politika”: Aquaworld Resort Budapest

„Legjobb CSR-program”: Hilton Budapest

„Innováció”: Four Points by Sheraton, Kecskemét

„Szolgáltatások minősége”: Bo18 Hotel, Budapest

„Főnix díj”: Elixír Hotel, Mórahalom

„Az év tematikus szállodája”: Bambara Hotel, Felsőtárkány

Az Év szállodája díj nyertesei

Fotó: Csárdás Ferenc