Az év ukrán szállodája

Forrás: turizmus.com

 2014. november 18. 14:33

Ukrajnában egy nemzetközi zsűri tagjai, valamint milliós látogatottságú web-oldalak is részt vesznek Az Év Szállodája kiválasztásában. Magyarországról Ungár Tamást hívták meg a zsűribe.

A Corinthia Hotel Budapest főportása és a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének elnöke szerkesztőségünknek elmondta, hogy a 13 tagú zsűri tagjai turisztikai és szállodai szakemberek, építészek, valamint turisztikai újságírók. A felkért szakembereknek elküldték az összes pályázatot azzal a kéréssel, hogy 0-tól 10-ig pontozzák a versengő szállodák pályázatait a következő szempontok szerint: infrastruktúra / megjelenés, karakter / szolgáltatások.

Majdnem egy tucat kategóriában (luxus, resort, apartman, mini, üzleti, konferencia, butik, dizájn, valamint vállalti társadalmi felelősségvállalás és hotel marketing) hirdetnek eredményt.

A döntést azonban nem csak a beküldött pontok alapján hozzák meg. A végső eredményt befolyásolja, hogy a szállodák miként szerepelnek a TripAdvisor, illetve booking.com oldalakon. Ennek értékelését egy független könyvvizsgáló cég végzi.

A hivatalos eredményhirdetésre december 8-án kerül sor, a kijevi InterContinentalban a  „Ukrainian Natrional Hospitality Awards„ gálán, melyre az összes zsűritagot meghívták.