Az Eventrend kapja meg a Gundel és a Bagolyvár üzemeltetését

Forrás: turizmus.com

 2021. január 25. 14:04

Hosszú távú szerződést kötöttek a Danubius Hotels és az Eventrend Group tulajdonában álló vállalkozások a Gundel étterem és a Bagolyvár étterem üzemeltetésére, valamint az intézményhez tartozó rendezvényszervezésre és cateringszolgáltatásra.

2021. május 1-jétől az Eventrend Group folytatja a 125 éves étteremben folyó munkát. A Danubius Hotels bízik a nagy múltú, történelmi háttérrel rendelkező helyek üzemeltetésében jelentős tapasztalatokkal rendelkező Eventrend Group szakmai hátterében.

Fontos számára, hogy a Gundel étterem Magyarország legendás kulináris öröksége továbbra is az ország gasztronómiájának meghatározó szereplője legyen, ehhez kereste a legmegfelelőbb stratégiai partnert – adja hírül közös közleményében a két cég.

A Danubius Hotels és az Eventrend Group vezetése az üzemeltetésről szóló szerződés aláírásakor

Fotó: Danubius Hotels

A rendezvényszervezés, vendéglátás és hotelüzemeltetés területén érdekelt cégcsoport törekszik arra, hogy – a járványhelyzet alakulásának függvényében – mielőbb újra tudja nyitni a Gundel és a Bagolyvár éttermet, ez várhatóan még a nyári szezonban megtörténhet.

A koronavírus válság következtében 2020 márciusában a Danubius Hotels hungarikum étterme az elsők között rendelt el üzemszünetet a vendégek és a munkatársak védelme érdekében és vezetett be gazdasági megszorításokat, biztosítva az étterem jövőjét.

A szerződés arra is kitér, hogy a Gundel jelenlegi munkatársait átveszi az új üzemeltető. Az egyeztetések a napokban kezdődnek a munkavállalókkal.

Az Eventrend Group már több más, történelmi jelentőségű vendéglátóegység – például a New York Kávéház, a Vásárcsarnok, az Akadémia Klub és a Városliget Café – üzemeltetését végzi, így nagy tapasztalattal rendelkezik a történelmi épületekben való működésben és a történelmi márkák ápolásában.

A Gundel konyhájának vezetésére még keresik a megfelelő séfet

Fotó: Danubius Hotels

A Gundel konyhájának vezetésére még keresik a megfelelő séfet, aki méltón tudja képviselni a Gundel-örökséget – az Eventrend Group számára a Gundel céljai mindig is előrébb valók lesznek, mint a személyes ambíciók. Úgy látják: a Gundel-séfnek a Gundel-ügyet kell szolgálnia minden tudásával és igyekezetével.

A Gundel az Eventrend Group szerint egy nemzeti ügy, egy világhírű családi márka. A következő évtizedekben a cégcsoport szeretné ezt az örökséget megőrizni, továbbépíteni, gazdagítani, minél több magyar és külföldi vendég számára megmutatni.

Cél, hogy az étterem ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető, hanem sokaknak okozzon örömteli pillanatokat. Úgy  kívánják ápolni a Gundel-örökséget, hogy közben a vendégek modern elvárásai is megkapják a megfelelő tiszteletet – írják.