Az Everguest beárazza a piacot

Forrás: turizmus.com

 2021. július 13. 13:52

A közel 500 szállásegységgel rendelkező Club Tihany Resort 2021 elején kezdett el együttműködni az Everguesttel, a Gyenes Ákos által vezetett revenue management csapatnak köszönhetően pedig a teljes beérkező foglalásállomány mértéke megduplázódott.

A Club Tihany Resortnál tudták, hogy innovatív és rugalmas gondolkodásmódra lesz szükség a sikerhez. Az 500 szállásegységgel rendelkező hotelnek is váltania kellett, ehhez pedig kiváló döntésnek bizonyult a teljes árazási és disztribúciós stratégia átalakítása.

A kiszervezett revenue management segítségével a szállodák adatvezérelt módon képesek a megfelelő szobatípust az adott pillanatban, a lehető legjobb áron, a megfelelő szegmensbe tartozó vendégnek eladni úgy, hogy közben a disztribúció költségeit is minimalizálhatják.

A számok magukért beszélnek: már az első hónapban a teljes beérkező foglalásállomány mértéke megduplázódott, mindeközben a Club Tihany Resort weboldalán közvetlenül beérkező foglalásokhoz tartozó szobaéjszakák száma több mint hétszeresére emelkedett az előző évi azonos időszakhoz képest.

„A 2021-ben 35 éves Club Tihany Resort jelentős megújuláson megy keresztül, amelynek egyik fontos mérföldköve a dinamikus árazás és a revenue menedzsment bevezetése. Ehhez kiváló partnerre találtunk a Gyenes Ákos vezette Everguest csapatában, akikkel teljesen újragondoltuk az értékesítési és árazási stratégiánkat.

Ez óriási feladat egy több mint 300 szobával és 240 apartmannal rendelkező szálloda esetében. Ákosék megugrották a feladatot, mind a bevezetés sebességében, hiszen rekordidő alatt, néhány héten belül át tudtunk állni az új stratégiára, ami azonnal jelentkezett is az árbevételi oldalon.

A balatoni térséget is érintette a pandémia, ami elsősorban a külföldi vendégek hiányában jelenik meg, azonban a magyar családok körében a Club Tihany Resort töretlenül népszerű. Az Everguest csapatával pedig sikeres és hosszú távú együttműködést tervezünk" – hangsúlyozta Szetlik Gergő, a Club Tihany Resort vezérigazgatója.

A szálloda vezérigazgatója, szállodaigazgatója, a marketingért felelős vezetője és az értékesítési csapata is részt vesz a havi rendszerességgel tartott konzultációkon az Everguest revenue management csapatával, így közösen még hatékonyabbá tudott válni ezen egységek napi munkája is.

„Ez a növekedési ütem csak erősödni fog, hiszen már ma a tavalyi főszezoni eredmények RevPAR mutatóit vizsgálva átlagosan több mint másfélszeres növekedés várható. Mindeközben a szálloda PACE-előnye szobaéjszakákat tekintve is több mint kétszeres" – emeli ki Kovács Noémi, az Everguest cluster revenue managere.

 

További szakmai sikerek

Az Everguest revenue csapata az ország minden pontján jelentős eredményeket ér el. Az eddigi sikereket megnézve több, korábban is jó értékesítéssel üzemelő szállodánál sikerült átlagosan több mint 170% RevPAR-, több mint 280% PACE-előnyt, átlagosan 18% szobaátlagár- és 56% bevétel-növekedést elérni.

Az eredményesség kulcsa az Everguest egyedülálló árazási stratégiájában és eszköztárában található. A rendszeres és dinamikus árazás adatvezérelt és innovatív alapokra épül, melynek köszönhetően az Everguest által kezelt szállodák meghatározó lépéselőnyhöz jutnak versenytársaikkal szemben. A revenue menedzsment feladatai távolról is végezhetőek. A kiszervezett szolgáltatás keretében a szálláshelyhez kijelölt Everguest revenue manager és a hozzá tartozó csapat napi szinten kezeli, menedzseli és optimalizálja a szálloda árazását a legmodernebb eszközök és rendszerek segítségével. A kiszervezésnek és szakmai csapatnak köszönhetően nincs egyetlen nap sem, ami szabadság vagy betegség miatt kiesne a szálláshely bevételeinek maximalizálásában.

A csapat tagjai folyamatosan képzik magukat, így mindig a legújabb megoldások használatával érik el a szálloda árbevételének folyamatos növekedését. Az elmúlt időszak eredményeiről és a jövőbeni időszak stratégiájáról pedig rendszeres statisztikákat és jelentéseket biztosítanak a szálláshely részére.

 

A kulcs a szállásválasztási folyamatban

Az Everguest széles körű szolgáltatásokat és tanácsadást nyújt szállodáknak és éttermeknek review menedzsment, revenue menedzsment, valamint marketingmenedzsment terén.

A szállásválasztási folyamat három döntő tényezőjét – a vendégvéleményeket, az árat és a megjelenést – szem előtt tartva, a három terület szinergiáit ismerve és kihasználva érnek el bevételnövekedést, erős online reputációt és vendégorientáltabb megközelítést. A vendégértékelések és az online megjelenés olyan szinten meghatározóvá vált, hogy ma már elképzelhetetlen az optimális árazás és bevételszint elérése ezen területek professzionális kezelése nélkül. (X)

Gyenes Ákos, Head of Revenue

Gyenes Ákos, az Everguest társalapítója, az elmúlt évtizedben kulcsfigurája a hazai turizmus fellendülésének: stratégiai eszközökkel és tanácsadással járul hozzá az iparág fejlődéséhez. Londoni tapasztalatait Magyarországon kamatoztatva a BDO-nál 8 évig az Online Marketing Divízió igazgatója volt. Emellett 10 éve alapította meg a RESnWEB névre hallgató céget, mely online foglalási motort biztosít már több mint 200 szállodának.

 

Kovács Noémi, Cluster Revenue Manager

Kovács Noémi, az Everguest cluster revenue menedzsere a kezdetektől részt vett az Everguest koncepciójának megalkotásában és felépítésében. Elsők között ismerte fel a vendégvélemények fontosságát, az Everguest alappilléreihez kapcsolódó területek összehangoltságában rejlő potenciálokat. Elhivatott a revenue menedzsment hazai és nemzetközi fejlesztésében, miközben számos szállodának nyújt árazási és értékesítési tanácsadást.