Az ICCA a maláj gépről

 2014. július 20. 13:43

Az ICCA (International Congress and Convention Association) európai központja Amszterdamban, az ázsiai Kuala Lumpurban található, a munkatársak is gyakran utaztak ezen az útvonalon. Nem meglepő tehát, hogy a szervezet elnöke is nyílt levélben reagált az MH17-es tragédiájára.

"Bármelyikünk lehetett volna. A Lufthansa, az Air France és még számos nagy légi fuvarozó repült át a konfliktus sújtotta ukrán-orosz határzónán. De az MH17-es lett az, amelyik végül horrorisztikusan felrobbant, további 300 halottal növelve az eddig is több ezres áldozatokat követelő csatározás mérlegét.

Különösen szomorú vagyok, mert a Melbourne-i AIDS konferenciára tartó résztvevők is ezzel a géppel utaztak. Ezen elkötelezett szakemberek azért indultak útnak, hogy barátaikkal, kollegáikkal találjanak megoldást a különleges bonyolult problémákra, ám életüket olyanok oltották ki, akik nem hajlandók tárgyalni, kompromisszumot kötni vagy legalább megérteni egymást, annak ellenére, hogy régóta szomszédok.

Ezért az ICCA tagjainak és a világ civilizált embereinek el kell ítélniük ezt a rémes tettet, és fel kell hívnunk minden illetékes szerv figyelmét, hogy találjanak hosszú távú, békés megoldást a konfliktusra. Ezzel tartoznak az MH17 ártatlan utasainak.

Őszinte együttérzéssel:

Arnaldo Nardone

ICCA”

 

*****

A Malaysia Airlines az áldozatok iránti tiszteletből megszünteti az MH17-es járatszám használatát. A légitársaság Amszterdam és Kuala Lumpur között közlekedő gépei ezentúl az MH19-es jelzést használják, a menetrend változatlan marad.