Az ingatlanpiac élénkülését várja a CIB Csoport

Forrás: turizmus.com

 2016. március 29. 14:04

Az ingatlanpiac további fellendülésére számítanak a CIB Csoport szakértői. Növekvő kereslet jellemző a bankcsoport tapasztalatai szerint a lakóingatlanok építésére alkalmas telkek iránt, és sokan keresik a szállodákat és a befektetés céljára alkalmas egyéb ingatlanokat is.

A CIB Csoport szakértői 2016-ban az ingatlanpiac további élénkülésére számítanak. Egyik oka ennek azon kormányzati intézkedések várható hatása, amelyek ugyan elsődlegesen az otthonteremtést, a lakáscélú ingatlanvásárlást igyekeznek segíteni, de közvetve hatnak a kereskedelmi célú ingatlanok piacára is. Az áfacsökkentés és a CSOK program miatt jelentős érdeklődést tapasztal a bankcsoport a beépíthető telkek és a lakóingatlanok iránt.

A lakóingatlanok és lakáscélú építési telkek mellett – a gyors fellendülésben lévő turisztikai szektor miatt – számottevő kereslet tapasztalható a szállodák iránt is.

A bankcsoport tapasztalatai szerint az elmúlt időszakban a fővárosban megnőtt a kereslet az üzleti és iroda típusú ingatlanok iránt, és ez a trend már tapasztalható a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban is. Egyre élénkülő érdeklődés jelentkezik a leendő bérlők és az üzleti tevékenységüket bővítő, meglévő bérlők részéről is.

Az ingatlanpiac élénkülésére pozitívan hat az a tény is, hogy a külföldi vevők kezdenek visszatérni a magyar piacra. Bár továbbra is többségben vannak a magyar befektetők, a bankcsoport tapasztalatai szerint a Közel-Keletről, Oroszországból, Kínából és Ázsiából is számos érdeklődő keresi a magyar ingatlanpiaci befektetési lehetőségeket, és az elmúlt időszakban a nyugat-európai ingatlancégek érdeklődése is megnőtt a magyar ingatlanbefektetési lehetőségek iránt.

A külföldi vevők a CIB Csoport tapasztalatai szerint jellemzően olyan befektetési célú ingatlanokat keresnek, amelytől hozamot remélnek, legyen szó kereskedelmi, szálloda- és vendéglátó-ipari, fejlesztési, ipari vagy iroda, illetve lakó típusú ingatlanokról.

Ezen pozitív folyamatok következtében a CIB Csoport az értékesítésre kínált, elsősorban a korábbi években visszavett ingatlanjai iránt az elmúlt időszakban tapasztalt jelentős érdeklődés további erősödésére számít.

A CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. kezelésében álló eladó ingatlanok megtalálhatók a www.recovery-ingatlan.hu weboldalon.