Az Instagram megelőzi a Google-t?

Forrás: www.mmonline.hu

 2015. július 29. 14:29

Hamarosan megelőzheti a Google-t és a Twittert is az Instagram a mobilos hirdetési bevételek tekintetében. A fotó- és videómegosztó felület már a második legnépszerűbb közösségi szolgáltatás az Egyesült Államokban.

Az idén várhatóan 595 millió dollárnyi bevételre tesz szert az Instagram mobileszközökre szánt hirdetésekből, azonban a következő években ez az összeg látványosan nő majd – derül ki az eMarketer elemzéséből. A Facebookhoz tartozó szolgáltatás a piackutató cég prognózisa szerint 2017-re már 2,81 milliárd dollárnyi reklámbevételt hoz majd anyavállalatának. Ez egyben azt jelenti, hogy két év múlva az Instagram adja a Facebook hirdetési bevételeinek mintegy tizedét. Az idén 3,7, míg jövőre 7,1 százalék lehet a részesedése.

Az Instagram jelenleg már a második legnépszerűbb közösségi szolgáltatás az Egyesült Államokban, tavaly közel 60 százalékkal, 64,2 millióra növelte felhasználói bázisát, ezzel megelőzte a Twittert. Az eMarketer előrejelzése szerint a folyamat a következő években sem áll meg, és 2019-re a felhasználók száma eléri a 111,6 milliót.

A gyors felhasználói szám növekedés pedig azt eredményezi, hogy a hirdetők is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a szolgáltatásra, ami azt eredményezi, hogy 2017-re a Google-t és a Twittert is megelőzheti az amerikai mobil hirdetési piacon. Az eMarketer elemzése szerint idén 570 millió dollárnyi mobilos reklámbevételre tehet szert az Instagram az Egyesült Államokban, a Google-nél 1,47, a Twitternél pedig 1,19 milliárd dollárral számolnak ebből a forrásból.

Jövőre már sokkal kisebb lesz a különbség, az Instagram 1,37 milliárd dolláros mobilos hirdetési pénzre számíthat, miközben a Google 1,89, a Twitter pedig 1,72 milliárdra. A nagy fordulatot pedig 2017 hozza el, akkor csak az Egyesült Államokban 2,39 milliárd dollár lesz a fotó- és videómegosztó szolgáltatás mobil hirdetési bevétele, míg a Google esetében 2,38 milliárd, a Twitternél pedig 2,29 milliárd dollárt prognosztizál az eMarketer.

Forrás: http://www.mmonline.hu/cikk/az_instagram_megelozi_a_googlet