Az IPW a "szeles városban"

Szerző: Horváth Ágnes

 2014. április 07. 21:42

Idén Chicago és Illinois állam látja vendégül az International Pow Wow-t, az amerikai beutaztató workshopot. A Michigan-tó partján fekvő közel 3 milliós metropolisz április 5-8. között 1100 belföldi szolgáltatót és 6000 résztvevőt vár.

Míg a vasárnap a várossal való ismerkedéssel és tematikus túrákkal telt, hétfőn már megtelt a McCormick Place kiállítócsarnoka. A 60 országból érkező meghívottak három napon keresztül találkozhatnak az USA 50 tagállamának képviselőivel, miközben a szervezők számos módon mutatják be a házigazda Chicago-t.

 

A vasárnap esti látványos, Janelle Monae hatszoros Grammy-jelölt énekesnő koncertjével színesített nyitófogadás helyszínéül a Cinespace Chiago filmstúdiói választották, ráirányítva a figyelmet a város komoly filmes "munkásságra". Chicago üzleti turizmusban betöltött fontos szerepe mellett a gasztronómia terén is élen jár, 25 Michelin-csillagos éttermével, de az építészet különlegességei, valamint a művészetek iránt érdeklődők egyaránt találnak itt maguknak akár több heti elfoglaltságot is.