Az MKVM-ben tudunk digitálisan barangolni

Forrás: turizmus.com

 2020. április 03. 17:07

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) a többi közgyűjteményhez hasonlóan jelenleg határozatlan ideig nem látogatható – azonban digitálisan nyitva áll az érdeklődők előtt.

A múzeum honlapján, a Digitális múzeum menüpontban megtalálhatóak az intézmény online tartalmai, ahol új blogbejegyzéseket, érdekességeket tesznek közzé a következő hetekben, de lehet böngészni a műtárgyak és kiadványok között is, valamint barangolni lehet számos virtuális kiállításban is. Az oktatási segédanyagok pedig a pedagógusok és a diákok számára nyújtanak segítséget a digitális oktatás során.

 

Múzeumi blog

A következő hetekben a múzeum szakmai blogján folyamatosan új tartalommal találkozhatnak a látogatók – a háttérben zajló aktuális projektekről, kiállításokról, valamint a munkatársak aktuális kutatásairól is – változatos témakörökben.

A múzeum honlapján, a Digitális múzeum menüpontban megtalálhatóak az intézmény online tartalmai

Fotó: MKVM

 

Digitális múzeumpedagógia

A digitális oktatáshoz készült segédanyagok, online múzeumpedagógiai foglalkozások, kisfilmek és játékok a pedagógusok és a diákok számára nyújtanak segítséget a digitális oktatás során. A filmeket és játékokat úgy szerkesztették, hogy együtt egy „digitális foglalkozást” alkossanak, ezért előbb a filmek megtekintését majd a játékok kipróbálását ajánlják a múzeumpedagógusok. A játékok részben felső tagozatos általános iskolás, és főként a középiskolás korosztálynak készültek, a kereskedelem és vendéglátás témakörében.

 

Virtuális kiállítás, digitális gyűjtemények és kiadványok

Jelenleg a múzeum kereskedelmi és vendéglátóipari állandó kiállításai, és három korábbi, már nem látogatható időszaki kiállítása barangolható be virtuálisan, különböző digitális megoldások segítségével. A múzeum gyűjteményének számos darabja online is elérhető és kutatható, egy részük akár a múzeum honlapjába integrált Múzeum Digitár rendszernek köszönhetően, míg több gyűjtemény külső adatbázisok segítségével. Emellett az intézmény több kiadványa – korábbi kiállítások vezetői, katalógusai, évkönyvek – digitálisan is elolvashatók és letölthetők.

 

Közösségi oldalak, hírlevél

Naprakész információkért érdemes feliratkozni az intézmény hírlevelére, vagy követni a közösségi oldalaikat Facebookon, Instagramon és Youtube-on.