Az MSZÉSZ és a „Jégkrémgyár”

Forrás: turizmus.com

 2018. december 10. 15:43

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének kiemelt támogatója az Unilever Food Solutions Kft., a szakmai partnerségnek a tagság körében idén a legnépszerűbb programja az UniChef központban tartott séf továbbképzések voltak, valamennyi alkalommal telt házzal.

Újabb elemmel bővült az együttműködés, ezúttal a Szövetség Balatoni-régiójának Hévízi Divíziója látogatott el az Unilever veszprémi, a hazai piacot kiváló minőségű jégkrémekkel ellátó ALGIDA jégkrémgyárába, egy szakmai program és a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. koordinálásában.

Az igazgatók számára valódi „édes teher” volt a több órás program és jégkrém kóstolás, megismerve a magyar piacon még nem forgalmazott termékeket is, amelyek egy része a HORECA szektor számára is tartalmaznak újdonságokat 2019-től. A hévízi szállodaigazgatók megismerték a jégkrémgyártás technológiáját, a veszprémi gyár történetét, a hazai és nemzetközi piaci trendeket, a jégkrémek gasztronómiában betöltött szerepét és megvitatták újragondolt alkalmazásának lehetőségeit.

A decemberi gyárlátogatás alatt megvitatták a szállodások és az Unilever szakemberei a jégkrém ipar és a szálloda üzletág hasonlóságait,  különös tekintettel a nyári főszezon időjárás függő üzletmenetére. Szintén egy közös pont volt a szakemberek között, hogy mind a jégkrém, mind a szállodai pihenés hálás termék, örömöt és boldogságot okoz a vásárlónak, így a szakmai látogatás légköre is hamar magára öltötte a Charlie és a Csokigyár hangulatát.

A szállodások és az Unilever szakemberei

Fotó: turizmus.com

A kollégák szakmai komolysága azonban mindvégig megmaradt, hiszen Könnyid László MSZÉSZ elnök és Burján Csaba Unilever Food Solutions ügyvezető igazgató egyeztettek a 2019 évi közös szakmai tervekről, amelynek részleteit jövő év elején ismerteti a Szövetség a tagsággal.

Kapcsolódó cikkek