Az MSZÉSZ nem kötné védettségi igazolványhoz a szállodai tartózkodást

Forrás: turizmus.com

 2021. április 22. 10:03

Az MSZÉSZ álláspontja, hogy a szállodák semmivel sem veszélyesebbek járványügyi szempontból, mint az éttermek.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége számos tagszállodája markánsan megfogalmazta az elnökség felé azt a kérést, hogy ne védettségi igazolványhoz legyen kötve a szállodai szálláshely-szolgáltatás. Az MSZÉSZ egyetért tagszállodái kérésével – írta a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a szakmai szövetség.

Mint azt írják, a védettségi igazolványhoz kötött szállodai tartózkodás egyrészről diszkriminatív lenne a szállodák részére az éttermekkel szemben – amelyekben nem teszik kötelezővé az igazolvány meglétét –, másrészről a vendégek felől is egyre többször érkezik a jogos kérdés, hogy számukra miért lesz kötelező az igazolvány, ha a szállodai dolgozók többsége – a fiatal átlagéletkor miatt – még nincsen beoltva.

Az MSZÉSZ úgy gondolja, hogy a szállodák – a részükre eddig is előírt magas higiéniai elvárások miatt – semmivel sem veszélyesebbek járványügyi szempontból, mint az éttermek.

„Mivel a hatóságoknak nincsen kapacitásuk a korlátozások betartásának ellenőrzésére, ezért megint a tisztességesen működő, rendkívül nagy veszteségekkel üzemelő szállodák kerülnek jelentős versenyhátrányba” – fogalmaz a közlemény.

(Borítókép: 123rf.com)