Az MVI is üdvözli az áfacsökkentést

Forrás: turizmus.com

 2016. április 17. 11:17

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete üdvözli a kormány azon döntését, miszerint két lépcsőben csökkentik az éttermi szolgáltatások áfáját, amely a tervek szerint 2018-ra 5%-ra mérséklődhet.

A legfontosabb szakmai szervezetek - így az MVI is -, évek óta azon dolgoztak, hogy a vendéglátás területén tapasztalható rendkívüli adóterhek csökkenjenek. A szakma összefogásának eredményeként sikerült elérni, hogy a kormányzat belátta a változtatás szükségességét. A tervezett adóváltoztatási elképzelések nemcsak az egyéni vendégeknek, hanem a cégeknek is kedveznek.

Ugyanakkor az MVI úgy véli, hogy a reprezentációt terhelő adók (51,17%) rendkívül magas szintje miatt további csökkentésre lenne szükség. A reprezentációs adó változtatására vonatkozó javaslataikat elkészítették, melyeket az illetékeseknek el is juttatnak.

Összességében elmondható, hogy a lakossági, turisztikai és üzleti fogyasztások növekedése, illetve az ágazatra ráépülő jelentős fejlesztések és beruházások érdekében tett lépések mind a gazdaság erőteljes élénkítését szolgálják.