Az okoshotelek jelenthetik a megoldást a jövőbeli turisztikai krízishelyzetekre?

Szerző: Borókai Máté

Forrás: turizmus.com

 2021. május 07. 12:14

Vanessa Borkmann, a Fraunhofer Institute for Industrial Engineering (IAO) kutatási részlegének vezetője tanulmányában azt vizsgálta, hogy mely praktikák segíthetnek a jövőben a turizmus számára a válságok hatékonyabb leküzdésében, különösen a szállodaiparban.

Dr. Borkmann kutatásának fókusza a szállodák ellenállóképessége (rezilienciája) köré összpontosul. Ezalatt azt a képességet értjük, hogy az adott hotel milyen hatékonyan tud kikerülni egy krízishelyzetből, például a jelenlegi COVID-19 világjárvány okozta nehézségekből.

A siker mérőfoka, hogy a vállalkozás minimum életben marad, ennek csúcsa pedig, hogy megerősödve és a következő nehéz periódusra nagyobb szakmai tapasztalattal és felkészültséggel fut neki.

Ennek kulcseleme a digitalizáció, ami az okoshotelek alapvető működési feltétele. Az okoshotel kifejezés ebből kifolyólag egy digitális hálózati ökoszisztémát jelent, a technológiai vívmányok lehető legnagyobb mértékű felhasználásával. A jelenlegi krízishelyzet segíthet számunkra ennek gyakorlatiasabb megértésében: a hoteleknek olyan helyettesítő megoldásokkal kell előállniuk, amelyek bizonyos módon leváltják a „szemtől szembeni” személyes kiszolgálást és ezeket a folyamatokat digitalizálják.

A személyes találkozások minimalizálása a vendégek számára is előnyt jelent az egészségügyi kockázatok csökkentése és a biztonság növelése szempontjából.

 

A digitalizáció és a szervezeti elemek

A digitalizáció természetesen nem kell, hogy az alapoktól induljon. Egy krízishelyzetben nincs elég idő a helyzet tökéletes analizálására így az addig a pontig létrehozott digitalizációs innovációk alkalmazása, vagy a helyzetre való optimalizálása is működőképes és fontos lehet.

A különböző szektorokban, így a turizmusban is folyamatosan változnak a munkavállalók általános feladatai és szerepkörei. Ezt a változási folyamatot a koronavírus-járvány mindenképp felgyorsította, azonban a digitalizáció előretörése és egyes munkakörök akár teljes megszűnése nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lesz szükség a turizmusban különféle képzettségű és tudású munkavállalókra.

A munka folyamata persze átalakulhat, tekintettel arra, hogy előtérbe kerül a mesterséges intelligencia és a digitalizált szolgáltatások szerepköre, de humán munkaerőforrásra ebben az esetben is szükség lesz. Bár a krízishelyzet remek lehetőség a digitalizál működésre való átállásra, ez a folyamat nem zajlik le pillanatok alatt, és a fejlődés folyamatosságát is fontos garantálni.

 

Stratégiai profilok

A tanulmány szerint négy meghatározó stratégiai szempontot érdemes figyelembe venni az okoshotelek létrehozásával kapcsolatban. Az első ezek közül az okosszolgáltatások témaköre. Bár személytelenségük miatt ezek a fejlesztési irányok a háttérbe szorultak, a jövőben rendkívül fontos szerepük lehet. Ilyen szolgáltatások például a digitális concierge-szolgáltatás, illetve az online foglalási és vásárlási rendszerek is.

A következő fontos szempont az új munkamenetek kialakítása. A vírushelyzetnek köszönhetően a korábbi feszes, rugalmatlan munkamenetekről át kell állni a flexibilis működésre és ennek eszközeire, például a digitális adatmenedzsmentre, vagy a személyes értekezletek helyett az online meetingekre.

okoshotel_123rf

A tanulmány szerint négy meghatározó stratégiai szempontot érdemes figyelembe venni az okoshotelek létrehozásával kapcsolatban

Fotó: 123rf.com

A harmadik pont a szervezeti digitalizáció. A szervezet részegységeinek digitális összekötése, ahogy korábban említésre is került, az okoshotelek kialakításának kulcspillére, amely a krízisekre való reakcióidőt is nagyban csökkentheti. Ilyenek például az automatizált vásárlási folyamatok, vagy az automata számlázás.

És végül, de nem utolsó sorban az okosépületek szerepe is rendkívül fontos. Az innovatív technológiák alkalmazása mellett ugyanis magának az adott hotelnek is a kor kihívásainak megfelelően, például a digitális rendszerek megfelelő alkalmazásával kell működnie.

A teljes tanulmány az alábbi linken olvasható el.

Kapcsolódó cikkek