Az Olimpiában dolgozik a Chaine des Rotisseurs ifjú győztese

Forrás: turizmus.com

 2016. június 05. 18:11

A Chaine des Rotisseurs 2016. évi Ifjúsági Szakács és Sommelier Verseny eredményhirdetését és gálavacsoráját június 4-én tartották a Corinthia Hotel Budapest átriumában. Idén először választották meg az év ifjú sommelier-jét is.

Novák Iván Péter elnök az eredményhirdetés előtt elmondta: a negyedszázados Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság fennállása alatt ez volt a 21. verseny, amelynek a Metro Vevőakadémiája biztosította a helyszínét.

Ezúttal nyolc szakács indult, és a szakmai zsűri értékelése szerint sokakat meglepett az alapanyag-választás: tükörpontyot, borjúlapockát, sertésbelet is tartalmazott az a fekete kosár, amelyből mindenkinek a legjobbat kellett kihoznia a verseny három órája alatt. A zsűri nemcsak a végeredményt, hanem a munkafolyamatot is értékelte, különösen a higiéniát és a gazdaságos anyagfelhasználást.

Öten vehették át a gálavacsorán a 4. helyezettnek járó elismerő okleveleket (a Chaine szabályzata szerint mindenki negyedik, aki nem dobogós), a győztes Garai Ádám (Olimpia étterem) lett, így ő képviselheti majd Manchesterben a világbajnokságon az ifjú magyar szakácstársadalmat.

Idén először szervezték meg a sommelier-k versenyét is, amelynek a Gudnel étterem adott otthont. Itt a győztes Nagy Fruzsina lett, ő Vaduzban fogja képviselni hazánkat a világversenyen.