Az organikus éttermeké a jövő?

Forrás: turizmus.com

 2015. május 11. 20:08

Az egyik legkedveltebb bécsi étterem sikere legalábbis ezt jósolja. Sokan kételkedtek abban, hogy a Bio-Wirtin képes lesz-e minden nap kizárólag bio nyersanyagokból készült fogásokkal szerepelni az étlapon, de nem a kételkedőknek lett igazuk.

Olyannyira, hogy már egy delikátesz üzletet is nyitott Christina Rojik az étterem mellett.

Az étterem vendégei ugyanis gyakran kérték a tulajdonost, hogy vásárolhassanak az alapanyagokból és azokat hazavihessék. Christina semmit nem tűr meg a vendéglőben és az üzletben, ami nem bio, és ez vonatkozik a borokra és más italfélékre is.

 

Ausztriában számos, kizárólag bio, vagy más néven organikus élelmiszert árusító üzlet működik, már évek óta. Az még nem jellemző, hogy a patinás Annagasse-hez hasonló környezetben kínáljanak, garantáltan ellenőrzött körülmények között termelt zöldségeket, gyümölcsöket, péntekenként pedig friss húsokat és halféléket, amelyek nem utaztak mélyhűtött állapotban, ezer kilométereket. A különleges alapanyagokból készült lisztfélék választéka is igen széles, a kókusztól a gesztenyéig, akárcsak az olajoké.

A hegyi sajtok, házi lekvárok, mangalicaszalámik mellett a helyben turmixolt zöldséglevek is igen népszerűek, akárcsak a vegetáriánusoknak szóló elvihető ételek. Nap, mint nap sütnek   diétára kényszerülőknek is alkalmas desszerteket, különösen a liszt nélkül készült mandulás csokoládétorta és almás pite kedvelt. Újabban a biokenyeret is helyben süti Christina, amely még aznap el is fogy.