Az Őrség felfedezésére csábít a megújult Ginti Panzió

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. március 05. 10:37

Kapóra jött a panziók fejlesztésére kiírt pályázat a Magyarszombatfán található Ginti Panziónak, hiszen újonnan kialakított szolgáltatásaival még vonzóbbá válhat a szálláshelyet egyre inkább megkedvelő családos vendégkör számára.

Az „Őrség, ízzel-lélekkel” mottóval, családi vállalkozásban működő panzió az igazi őrségi vendégszeretetet és a hagyományos ízeket és tevékenységeket szeretné megismertetni a gerencsérek földjére érkező látogatókkal. A 2000-ben nyílt, szálláshely-szolgáltatást és éttermi vendéglátást kínáló egység korábban elsősorban buszos csoportokat szolgált ki, de kedvező adottságainak köszönhetően az elmúlt években egyre több családot és céges rendezvényt fogadott.

A Ginti Panzió madártávlatból

Fotó: Ginti Panzió és Étterem

„A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával megvalósult beruházásunk a költségcsökkentést és a bevételnövelést egyaránt szolgálta, a régóta áhított profilváltásnak, egy új vendégkör megszólításának is megteremtette a lehetőségét” – nyilatkozta lapunknak Albert Tamás tulajdonos.

 

Gazdagabb szolgáltatás, magasabb színvonal

A 11 kétágyas, 5 négyágyas szobában, valamint a négyfős apartmanban összesen 46 vendéget tudnak elszállásolni, a korábbinál magasabb színvonalon, hiszen a lakóegységekben kicserélték a zuhanykabint, és síkképernyős televíziókat vásároltak.

A szezonálisan használható, kültéri strandmedence közelében építettek egy négyszemélyes finn szaunát, melyet lelkesen vettek birtokba a vendégek. „A későbbiekben tovább bővítjük a wellnessezési lehetőségeket” – nyilatkozta lapunknak a tulajdonos.

A kültéri strandmedence luxusérzetet nyújt a vendégnek

Fotó: Ginti Panzió és Étterem

A használaton kívül álló tekepályát teljesen felújították, az automata, kétsávos pályát – a szaunához hasonlóan – térítés nélkül lehet használni.

Felújították és korszerű eszközökkel látták el konferenciatermüket, a 40 férőhelyes helyszínt projektorral, vetítővászonnal, nagy átmérőjű televízióval szerelték fel. A panzió kedvelt helyszíne ugyanis a céges rendezvényeknek: grillezést, borkóstolót, pálinkakóstolót, zenés esteket szerveznek vendégeiknek, főzőiskolával, korongozó és égetési bemutatóval fűszerezik a programokat, pajtájuk „lazább” rendezvények helyszínéül szolgálhat.

Hangulatos szobabelső

Fotó: Ginti Panzió és Étterem

A költségoptimalizálást a fűtésrendszer korszerűsítésétől várják, a régi gázkazánokat kondenzációs kazánokra cserélték.

„Az összesen 11 millió forintos fejlesztést 70 százalékos támogatási intenzitással valósítottuk meg, a támogatás mértéke 7,78 millió forintot tett ki. A beruházásnak köszönhetően 2019 novembere óta a korábbinál magasabb színvonalon és gazdagabb szolgáltatással várjuk vendégeinket, elsősorban a családokat és az Őrség gasztronómiájára nyitott, fizetőképes vendégkört” – foglalta össze a kedvező változást Albert Tamás. Erőfeszítéseiket külső szakértők is értékelték: a felújítást követően elvégzett minősítés során panziójuk megkapta a háromcsillagos minősítést.

A vendégszám növekedése teszi lehetővé, hogy 50 fős befogadóképességű, szezonban 30 fős terasszal bővíthető éttermükben háttérbe szorítsák az a la carte vonalat, hogy a konyha teljes egészében az itt pihenő vendégek szolgálatába álljon. Ez nemcsak a félpanziós vendégek kiszolgálását, de a konferenciára, csapatépítő tréningre érkező cégek igényeinek maradéktalan kiszolgálását is lehetővé teszi.

 

Őrségi romantikázás csábító ízekkel

Az új külsőnek és tartalomnak megfelelően csomagajánlataikat is átdolgozták. Tavasszal és ősszel őrségi romantikázásra, hétközben hétköznapi, de nem mindennapi pihenésre intiválnak.

Az Élményasztal program keretében az Őrség ízeinek közös felfedezésére csábítanak.

A csomagot foglalók belépőt kapnak Magyarszombatfa legendás Fazekasházába, meglátogathatják a veleméri templomot, vagy Lenti termálfürdőjét.

Csábító őrségi ízek

Fotó: Ginti Panzió és Étterem

A nemzeti park területén fekvő panzióból számos túraútvonal elérhető, a közelben több Árpád-kori templomot lehet megtekinteni, a közeli Szlovéniába magyar idegenvezetéssel kísért túrák tehetők.

Visszajelzéseik nagyon pozitívak, és az eredményességben is látszik a változás: a korábbi volumen megtartása mellett sikerült elérni a bevételek növelését. Tavaly a szobaárak tekintetében 8 százalékos emelést hajtottak végre, amit az idei évben hamarosan újabb áremelés követ.