Az őrségi Pajta Bisztró séfje lett az Év Ifjú Séftehetsége

Forrás: turizmus.com

 2019. február 26. 12:53

Az idei Dining Guide gálán átadták a Miele által támogatott Év Ifjú Séftehetsége díjat is.

Több mint tíz éves hagyománya van annak, hogy a Dining Guide díjazza az ország legjobb éttermeit. A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz összeállításához szükséges anonim tesztek már tavaly májusban megkezdődtek, majd a legek kiválasztása az idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje feladata volt, aki januárban meglátogatta a finalista hazai éttermeket.

A hazai gasztronómiai élet legjelentősebb képviselőit felvonultató gálán nem csupán a 10+2 legkiemelkedőbb éttermet díjazták, elismerték többek között az év séfjét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív konyháját is.

Az „Év Ifjú Séftehetsége” 2019-ben Farkas Richárd, az őrségi Pajta Bisztró séfje lett, aki bejárta Budapest és Barcelona konyháit is. A Michelin-csillagos Hoja Santa étterem és az 5*-os Grand Hotel Central után tért vissza hazánkba, hogy csatlakozzon a Pajta Bisztró csapatához - tájékoztatott a díjat szponzoráló Miele.

Farkas Richárd az oklevéllel

Fotó: Miele

 

A Pajta ötvözi a hagyománytisztelő, közösségteremtő központ hangulatát és a modern értelemben vett bisztró fogalmát. A séf számára a legfontosabb a minőség, a regionalitás és a szezonalitás, valamint az, hogy gasztronómia élményt nyújtson a vendégeknek.

A különdíj győztese a díjátadó során a Miele mobil konyhájában Kis Sándorral, a Miele séfjével közösen készítette el azt a különleges ételkompozíciót, melynek fő összetevője az őrségi tökmag és a pisztráng volt. Az ifjú séftehetség az elismerés mellett egy Miele DG 6001 szabadon álló gőzpárolót vihetett haza, mellyel akár otthon is egészséges, újszerű ételeket készíthet.

Nyereményét elismerő szavak kíséretében Jécsy Norbert, a Miele Kft. ügyvezetője adta át. „Megbízható márkaként a Miele a minőségben nem ismer kompromisszumot, a készülékek hosszú távon kiszolgálják a legmagasabb nívóra törekvő vásárlókat. Hazánk legjelentősebb gourmet gálájához örömmel csatlakoztunk és adtuk át a díjat a Pajta Bisztró tehetséges séfjének, akinek további karrierjéhez szárnyalást, kreativitást és sok sikert kívánunk” - nyilatkozta az ügyvezető.

(X)