Az ország legjobb vidéki éttermét akarják megnyitni Hollókőn

 2014. augusztus 11. 13:40

Magyarország egyik legszebb településén, a nagy átalakítások közepette élő és a médiában újabban egyre többe szereplő Hollókőn szeretnék megnyitni az ország legjobb vidéki éttermét – hangzott el a szombati tájékoztatón.

A gyakori szereplés oka, hogy az egész falu a hagyományőrzés jegyében készülő átalakulás lázában ég. A több mint kétmilliárdos beruházás miatt az UNESCO Világörökség Része kitüntetett szerepet viselő település – amint azt Szabó Csaba polgármester a szombati helyszíni sajtótájékoztatón részletezte – teljesen megújul. Erről a turizmus.com már több ízben beszámolt, de az újabb és újabb ötletek egyre csak sorjáznak.

 

Kelecsényi Péter turisztikai szakember, a helyi, több idegenforgalmi létesítményt kezelő Nonprofit Kft. vezetője kifejtette, hogy az egyik éppen renoválás alatti régi házban szeretnék megnyitni az ország legjobb vidéki éttermét. Ezzel nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen ma már vidéken Michelin-csillagos szintű helyek találhatók. De ő és munkatársai bíznak abban, hogy az általuk felkért neves vendéglátós szakember mellett garancia lesz számukra a fiatal gárda részéről tapasztalt lelkesedés, az a szándék, hogy a falut ne csak ünnepnapokon tegyék idegenforgalmi és vendéglátós szempontból is magas szinten működővé.

 

Az a cél, hogy a „mesebeli falu", ahol ünnepeken népviseletben mennek az asszonyok és a férfiak templomba, és ahol a mesterségek udvarától a középkori vár látványosságaiig hamarosan számtalan látnivaló vonzza az ide látogatókat – ne csak múzeum legyen, hanem élő település. Ezt az is elősegíti, hogy pályázni lehet önkormányzati olcsó lakásokra, házakra, ahol elsősorban éppen azok találnák meg a boldogulásukat, akik a turizmusban szeretnének közvetlenül vagy közvetve dolgozni.