Az osztrák turizmus-barométer szerint Magyarország felértékelődhet, mint biztonságos úti cél

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. február 06. 12:41

Az MT Zrt. ausztriai képviselete, s több piackutató egybehangzó felmérése alapján az osztrákok utazási hajlandóságát tekintve 2016-ban továbbra is töretlenül optimista a piaci hangulat.

Az év eleji szakértői várakozásokat foglalja össze a Faktum című osztrák szakmai magazin friss körképe, amelyben a megkérdezett véleményvezérek egyértelműen a biztonságos úti célok, így a közép- és kelet-európai országok felértékelődését vetítik előre. „Magyarország továbbra is kedvelt, biztonságosan és könnyen elérhető vendégszerető országként jellemezhető az osztrák turisták többsége számára, így 2016-ban az ausztriai beutazó forgalmunk további növekedésével kalkulálunk" – nyilatkozta a Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai képviselője a Faktum Magazinnak.

Az osztrák látogatók – az elmúlt évek átlagában – éves szinten 120 milliárd forintot költöttek Magyarországon, amelynek 70%-a turisztikai célú költés. Turisztikai jellegű költésük közel fele az egészségturizmushoz kapcsolódik, amely arány kétszerese az EU-ból érkező vendégek átlagának.

 

Ausztria piacvezető utaztatási konszernje, a Verkehrsbüro csoporthoz tartozó Ruefa friss felmérése szerint 10 osztrákból 9 idén is tervez külföldi utazást, amely során 20 százalékuk a tavalyinál is többet tervez kiadni. Ausztriában az utazás az élet velejárója, ahol a főszabadságról nem mondanak le. A Ruefa friss felmérése szerint a közeli európai városok meglátogatását a reprezentatív felmérésben résztevők 92 %-a tervezi idén, amely Budapest és más hazai nagyvárosok számára rendkívüli növekedési potenciált jelent. E felmérés szerint egyébként Budapest tavaly került be először a 10 legkedveltebb város közé, amelyet az osztrák turisták felkeresni terveznek.

A megkérdezettek 79%-a Európában tervezi az idei utazásait, a városlátogatás mellett a wellness szolgáltatások igénybevétele is meghatározó utazási motiváció. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének honlapjáról elérhető az idézett Ruefa friss elemzésének teljes változata.