Többen pályázhatnak a Kisfaludy-programban

Forrás: turizmus.com

 2017. október 19. 15:56

A Magyar Közlönyben október 19-én jelent meg a rendeletmódosítás a panziókra vonatkozó szabályok változtatásáról. Ezzel egy időben érkezett a hír, hogy immáron a nagyobb, vélelmezhetően gazdaságosabban üzemeltethető panziók is részesülhetnek a Kisfaludy-program forrásaiból.

Módosult a szálláshely-üzemeltetésről szóló rendelet, annak is az a pontja, amely a panzióüzemeltetésre vonatkozik.

A rendelet megfelelő pontja - amely bővíti a panziók szobaszámának felső határát - az alábbira változott: „a panzió az a kizárólag szálláshely-szolgáltatás folytatása céljából létesített szálláshelytípus, amelyben a szálláshely szolgáltatása mellett a reggeli szolgáltatás kötelező; a hasznosított szobák száma legalább 6, de legfeljebb 25, az ágyak száma legalább 11, de legfeljebb 50." A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


A Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye ezzel egyidőben arról tájékoztat, hogy kibővült azoknak a köre, akik vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek fejlesztésre a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukción keresztül.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukción belül három kiírásra október 19-től lehet beadni a támogatási igényeket: országosan panziók számára, illetve Tokaj-Hegyalja, Felső-Tisza és Nyírség szálláshelyeinek fejlesztésére, létesítésére. Az új kormányrendelet mostantól még szélesebbre nyitja a vissza nem térítendő támogatási forráshoz való hozzáférést a panziójukat bővíteni, fejleszteni kívánók előtt, valamint hozzájárul a szálláshelyek minőségének emelkedéséhez – fogalmaz a közlemény.

Mint emlékeztetnek,a rendeletmódosítással lehetővé vált, hogy ebben a népszerű szálláskategóriában lényegesen többen tudjanak pályázni a színvonalemelő, kapacitásbővítő beruházásokra.