Az Unilever Food Solutions világkonferenciája Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2017. október 26. 19:11

A magyarországi gasztronómia elismerését jelzi, hogy október 25-26-án, Budapesten tanácskoztak a professzionális gasztronómia trendalakítói, az Unilever Food Solutions vezetői.

Madrid, Isztambul és Róma után választották fővárosunkat éves konferenciájuk színhelyéül.

Az egyébként nem sajtónyilvános tanácskozásról Burján Csaba, az Unilever Magyarország ügyvezető igazgatója adott tájékoztatást szerkesztőségünknek.

A világkonferenciára hazánkba érkezett az Unilever rotterdami felsővezetői köre, valamint az összesen 48, fejlett európai országot képviselő fejlesztési vezető. Jelen volt még a brazil, az argentin és a chilei küldöttség, valamint Mexikó, Oroszország, Törökország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Görögország és Izrael gasztronómiai vezetői. Ők azok, akik térségükben irányítják a kutatás-fejlesztést és felügyelik termékeik piacát.

A tanácskozás egyik témájaként körüljárták a jövőben követendő fejlesztési irányokat, amelyek úgy illenek bele a világtrendekbe, hogy közben enyhítik a munkaerőhiány okozta gondokat, amelyek nem csak a hazai vendéglátók életét nehezíti. A kétnapos konferencián szó volt még az év várható sikereiről és további kihívásairól, és a piaci trendekre megoldást kínáló termékek bevezetéséről. Utóbbiak közt az ázsiai termékcsaládról és a fúziós ázsiai / helyi konyháról, amelynek újdonságai hamarosan Magyarországon és ezzel egyidőben tíz másik országban is debütálnak.

A konferenciára érkezett fejlesztési vezetők feladata volt, hogy tanuljanak egymástól és összehangolják az országonként sajátosan érvényesülő, de hasonló trendeket. Egy érdekességről is szó volt: csak Magyarországon van piaci kereslet az ízfokozó- és sómentes termékekre, mivel nálunk a legszigorúbb az ezzel kapcsolatos élelmiszerbiztonsági szabályozás.

A küldöttség tagjait az Aria Hotelben szállásolták el, amelynek tetőteraszán, illetve üvegtermében rendezték meg a konferenciát.

Több éttermet is fölkerestek, köztük a Costes Downtown-t. Ellátogattak a belvárosi Urban Betyár éttermébe is, ahol külön, az Unilever termékeit is tartalmazó menüsorral készültek erre a vacsorára.

Várszegi Zsolt, az Unilever Food Solutions vezető séfje is dolgozott a küldöttségnek tálalt fogásokon

Fotó: Unilever