Az ünnepi hétvégét követően is magas a foglaltság a Pest megyei szállodákban

Forrás: MTI

 2014. október 28. 09:38

A hosszú hétvégi teltházas üzemet követő napokban is magas a foglaltság a Pest megyei szállodákban, köszönhetően az őszi iskolai szünetnek és annak, hogy sok hotel kínál gyerekprogramokat is.

A herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotelben október 23-át megelőző két héttel sem lehetett már foglalni, mind a 128 szobájuk megtelt - tájékoztatta az MTI-t Kálmán Zsolt igazgató. A héten az őszi szünetnek és a gyerekprogramoknak köszönhetően is magas a foglaltság, de még akadnak szabad szobáik.

A vendégek többsége magyar, az elmúlt hétvégi áraik körülbelül 10-15 százalékkal voltak magasabbak a megszokott hétvégi tarifáknál. A zömmel családdal érkezők általában 3-4 éjszakás félpanziós csomagot vásárolnak. A kissé magasabb árért a felnőtteket a gyertyafényes esti fürdőzésen kívül pókerbajnokság, többféle szaunaszeánsz, a gyerekeket pedig egyebek mellett animátor vezette kézműves foglalkozások, vetélkedők várják.

Népszerűek a környékbeli programlehetőségek is, ezekről a vendégeknek készített újságból, az Abacus Newsból lehet tájékozódni.

Teltház volt a visegrádi Hotel Silvanusban is, szobáik már hetekkel ezelőtt elfogytak - közölte Lantos Árpád igazgató. Hozzátette, hogy az iskolai őszi szünetnek köszönhetően a szálloda az ünnepi hétvége után is közel teltházzal üzemel.
Az ezúttal a megszokottnál általában több időt (2-3 napot) itt töltő vendégek megmártózhatnak a 28-29 fokos kültéri élménymedencében, de kézműves gyermekprogramokat, vetélkedőket, kirándulásokat, várlátogatást is kínálnak a hotel vendégeinek.