Az utóbbi 10 év legnagyobb újítását vezeti be az Airbnb

Forrás: turizmus.com

 2022. május 12. 14:27

Egyszerre három területen is jelentős újításokat vezet be a közösségi szállásmegosztó oldal: kategorizált szállások, megosztott üdülés és megnövelt ügyfélbiztonság a legfontosabb újítások között.

Az Airbnb által kiadott közlemény szerint az egyik legfontosabb újítás, hogy új, a korábbinál sokkal részletesebb kategóriák bevezetése révén könnyebb lesz az ideális szálláshely kiválasztása, a Split Stays program pedig arra ad lehetőséget, hogy valaki két szálláshely között ossza meg nyaralását.

A harmadik újítás az AirCover nevű program, amely biztonságosabbá teszi a szállásfoglalást és a tartózkodást, ráadásul ingyenesen jár minden lefoglalt szálláshely mellé.

"Az emberek utazási szokásai örökre megváltoztak. Ezért vezetjük be az Airbnb történetének legfontosabb változásait" – jelentette ki Brian Chesky alapító-vezérigazgató.

56 szálláshely-kategória közül választhatunk, így olyan helyek is elénk kerülnek, amelyek létezéséről sem tudtunk korábban

Fotó: Airbnb

Airbnb kategóriák

Emberek milliói döntöttek az elmúlt két év során a rugalmasabb munkavégzés és lakóhelyválasztás mellett. Az utazási keresések terén ugyanakkor 25 éve nem történt jelentősebb változás: beírod a keresőbe a település nevét és az utazás időpontját. A legtöbb utazó alig néhány tucat város nevét tudja beírni a keresőbe, miközben az Airbnb-n 100.000 falu és város érhető el világszerte – olvasható a közleményben.

Ezért vezeti be az Airbnb a szálláshelyek kategória szerinti keresését, ezáltal olyan szálláshelyekre is eljuthat valaki, amelynek létezéséről korábban nem is tudott. A keresőben 56 kategória közül lehet választani, a szálláshely stílusától, elhelyezkedésétől, megközelíthetőségétől függően. A keresési eredményeket is a desztináció szempontjából releváns kategóriákra bontva mutatja az Airbnb. A különböző kategóriákat kiválasztva a térkép intelligens módon ráközelít az adott szálláshely környékére.

Az Airbnb gépi tanulás segítségével volt képes kategorizálni több millió szálláshelyet. A négymillió egyedi szálláshely bemutatásával egyebek mellett a tömegturizmus ellen is igyekszik tenni a vállalat – derül ki a közleményből.

 

Megosztott tartózkodás

Az egy hétre vagy annál hosszabb időre foglalók életét könnyíti meg a Split Stays nevű program, amelynek a lényege, hogy ha hajlandóak vagyunk a nyaralásunkat két, egymáshoz viszonylag közel fekvő szálláshely között megosztani, akkor akár 40%-kal több opció közül választhatunk.

A program a két kiválasztott szálláshelyet térképen is megjeleníti, és megmutatja a kettő közötti távolságot is.

A program segítségével kettéoszthatjuk nyaralásunkat, így több opció közül választhatunk

Fotó: Airbnb

 

AirCover

A közlemény szerint az AirCover nevű ingyenes utazóvédelmi program önmagában a legfontosabb fejlesztés az Airbnb-nél az utóbbi tíz év során.

Az AirCover védelme a következő dolgokra terjed ki minden egyes tartózkodás során:

●     Foglalási garancia – amennyiben a házigazda a bejelentkezés előtt 30 napon belül visszamondja a foglalást, az Airbnb vállalja, hogy hasonló vagy jobb szállást talál vagy visszafizeti a befizetett összeget.

●     Becsekkolási garancia – ha valami ok miatt nem tud valaki becsekkolni a lefoglalt szállására, és a házigazda nem tudja megoldani a problémát, az Airbnb talál jobb vagy hasonló szálláshelyet a tartózkodás teljes idejére vagy visszafizeti a szállásdíjat.

●     Azt kapod, amit fizettél garancia – ha úgy érzi valaki a tartózkodása során, hogy a szállás nem olyan, mint amilyennek hirdették, például ha elromlik a hűtő és a házigazda nem tudja megjavíttatni, vagy nem annyi szoba van, mint ahogy hirdették, akkor három napon belül ha valaki jelenti a dolgot, akkor az Airbnb vállalja, hogy talál jobb vagy hasonló szálláshelyet a tartózkodás teljes idejére vagy visszafizeti a szállásdíjat.

●     24-órás biztonsági telefonvonal – ha valaki valamelyik szálláshelyen nem érzi biztonságban magát, a nap 24 órájában elérhet egy speciálisan képzett alkalmazottat telefonon keresztül.

Az AirCovert beépítették az Airbnb weboldalába és a telefonos applikációba is, így könnyen fel lehet venni a szakértőkkel a kapcsolatot. Az Airbnb biztonsági ügyfélszolgálata immár 16 nyelven érhető a nap 24 órájában.

Az újítások a május 11-i héten élesednek világszerte.

Nyitókép: 123rf.com