Eger egyik legrégibb szállodája utóbbi 34 évének legnagyobb fejlesztését zárja

Forrás: turizmus.com

 2024. május 29. 13:02

Több mint egy éve tartó energetikai felújítás fejeződik be nyár elején Eger egyik legrégebben működő és első négycsillagos wellness-, rendezvény- és borszállodájában, a Hotel Koronában.

A felújítás érintette a teljes fűtés-hűtés rendszer korszerűsítését, napelemeket, napkollektorokat, hőszivattyúkat is üzembe helyeztek, valamint egyéb technikai újdonságokat is bevezettek. Többek között minden szobaegység külön üzembe helyezhető energetikai ellátást kapott, az épület adottságait figyelembe véve, annak teljes lehetőségét kihasználva hasznosítják a napenergiát. Emellett minimalizálták a ház gázfelhasználását is.

hotelkoronaeger

Több mint egy éve tartó energetikai felújítás fejeződik be a Hotel Koronában

Fotó: Hotel Korona

Különleges megoldás, hogy a szálloda energetikai célra hasznosítja az épülete alatt 18 méter mélyen lévő – Nemzeti Bormúzeumként is üzemelő – pincerendszerben található, 6 C-fokos, tó nagyságú vízgyűjtőt és a 12 fokos levegőt.

A szálloda tájékoztatása szerint a felújítást banki hitelből és önerőből  finanszírozták. A vendégvélemények javulása mellett az energetikai költségek drasztikus csökkenését, a fenntarthatóság előmozdítását és a zöld szálloda alapjainak megágyazását szolgálja a beruházás.