Az üzleti turizmusban is erősít az Airbnb

Forrás: ehotelier.com

 2015. július 21. 17:41

A business hotelek számára is egyre nagyobb konkurenciát jelenthet az Airbnb szállásfoglalási rendszer, amely Business Travel Programjának fejlesztésével az üzleti utazókat, cégeket is szeretné minél inkább megnyerni. Az elmúlt 12 hónapban 700 százalékos bővülést produkáltak e téren.

A vállalatok világszerte kényelmesen használhatják az Airbnb rendszerét ma is, gyors belépéssel és navigációval kiválaszthatják a gazdag választékból a nekik szimpatikus szállást, a jelenlegi eszközök lehetővé teszik, hogy a vezetőség betekintsen a munkavállaló foglalásaiba, könnyen hozzáférhetők a pénzügyi adatok és a központi számlázás is megoldott. Ennek köszönhetően az elmúlt évben 700 százalékkal bővült az üzleti foglalások száma a rendszerben. A program tavaly júliusi elindulása óta 250 vállalat csatlakozott az Airbnb felhasználói közé, köztük a Google-t és a SoundCloudot is.

 

Az elmúlt év intenzív növekedése azt mutatja, hogy az Airbnb terméke népszerű, mely által a szállásfoglalási rendszer mostantól nemcsak a hátizsákos, vagy low cost járatokkal utazó turistákat fogadó szálláshelyek számára jelent konkurenciát, hanem a magasabb kategóriájú business és városi hotelek számára is.

A vállalatok képviselői leginkább rugalmasságát, áttekinthetőségét, és a szálláshelyek sokoldalúságát és széles választékát emelték ki a pozitívumok között az ehotelier.com oldalon olvasható cikkben. Mint írják, különösen praktikus a rendszer azoknak a multinacionális vállalatoknak, amelyeknek sok országban és városban működik kirendeltségük.

A vállalatok számára kifejlesztett termék összegzi a munkavállalók jelenlegi és soron következő utazásait, mutatva a helyszínt, időpontot, a foglalás idejét, az utazók számát, és egy interaktív térképet, illetve riportot készít a vezetőség részére a foglalásokból, exportálva a pénzügyi adatokat.