Az üzleti vendéglátás felé nyitott a Budapest Sportaréna

Forrás: MTI

 2015. december 14. 21:09

Százmillió forintos fejlesztéssel megújult a Papp László Budapest Sportaréna, a beruházás keretében a páholyszinten az épület adottságaihoz igazodó vendéglátóhelyeket alakítottak ki, amivel elsősorban az üzleti szféra felé nyitottak.

A kialakított 20 páholy teljes kihasználtsággal üzemel, és a páholyszinten a jobb kiszolgálás érdekében indítanak újabb szolgáltatásokat – mondta el Róna Andrea, a Budapest Sportaréna üzletfejlesztési igazgatója sajtótájékoztatón. Idén 80 rendezvényt tartottak a tavalyi 70-nel szemben, a látogatók száma elérte a félmilliót. A rendezvények 60 százaléka zenei és kulturális esemény, a többi kongresszus, sportesemény és zártkörű vállalati esemény.

A Budapest Sportaréna jelentős informatikai fejlesztéseket is végrehajtott. Kísérleti jelleggel az online jegyértékesítés során kényelmi szolgáltatásként étel- és ital-előrendelést lehet vásárolni, a parkolást előzetesen, online is meg lehet majd venni. Tervezik az online pincér bevezetését, azaz előadás közben a felkínált menüből lehet mobiltelefonon rendelni a páholyokba. Decemberben pedig tesztelik a rendezvények utáni partik tartását a páholyszinten.

Fotó: Budapest Sportaréna

 

Schwab Richard, a Budapest Aréna üzemeltetője, a Gránit Pólus üzletfejlesztési vezérigazgatója hangsúlyozta: nyitni akarnak a vidék Magyarországa felé, mivel felmérések szerint a látogatók 80 százaléka 50 kilométeres körzetből érkezik. A szélesítés érdekében hétvégi csomagokat árulnak majd rendezvényeikhez, szállodákkal együttműködve. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) együttműködve, alapítványi támogatásokkal matiné előadások is lesznek jutányos árú jegyekkel.