Kóstoljon bele a Badacsonyba a New York Palotában!

Forrás: turizmus.com

 2022. február 16. 17:53

Idén ismét ízelítőt kaphatnak az érdeklődők Badacsony boraiból és turisztikai kínálatából, hiszen egy év kihagyás után, április 9-én újra megrendezik a borvidéki seregszemlét a budapesti New York Palota Róma termében.

A kiállító borászatok végre ismét személyesen találkozhatnak fogyasztóikkal, mesélhetnek munkájukról és sokak közös szenvedélyéről, a borról. Ezt a hangulatot, a korlátozások enyhülése utáni megújulást hivatott közvetíteni a Badacsony New Yorkban elnevezésű esemény idei szlogenje is: „Életre hívunk".

Az eseményen csaknem 50 kiállító várja majd a Badacsonyt és borainak kedvelőit, köztük közel 40 borászat, akiknél több mint 160-féle bort kóstolhatnak meg a látogatók. Olyan különlegességeket, amelyek kizárólag a Badacsonyi borvidéken születhetnek meg, köszönhetően a talaj egyedi ásványosságának, a bazalt, a homokkő és a klíma sajátos hatásainak.

A borászatokon túl szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek is bemutatkoznak, és a mesterkurzusok, az eseményt kísérő szakmai programok sem maradnak el. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő ételek mentén mutatja be a borvidék kiválóságát. Mészáros Gabriella DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító oktatója pedig a badacsonyi borok érlelhetőségéről beszél 8-10 éves tételeket segítségül hívva.

Badacsony a New York Palotában 2020-ban

Fotó: Héring Attila

„A Badacsony New Yorkban mindig kiemelkedik a borvidéki kóstolók közül. A kezdetektől fogva valódi összefogás jellemzi, és sajátos, barátságos hangulat, ami annak köszönhető, hogy a bemutatkozó borászatok és kiállítók maguk szervezik, az őket tömörítő Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület közreműködésével" – méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke.

Az esemény menetrendje követi az eddigi hagyományokat. Délután 14 és 16 óra között a kiállítók a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják (meghívásos alapon), akik számára a belépés ingyenes. A nagyközönség számra 16 óra után nyílik meg a terem és az exkluzív kóstoló, amelyre jegyeket március 4-től elővételben a kostolo.badacsony.com weboldalon, és a helyszínen is lehet majd vásárolni.