Márciusban a Badacsonyi borvidék ismét Budapestre költözik

Forrás: turizmus.com

 2024. február 14. 13:43

A Badacsonyi borvidék március 23-án egy napra ismét Budapestre költözik. A jelentős múltra visszatekintő Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlén immár tizenharmadik alkalommal gyűlnek össze borászatok a New York Palota Róma termében.

A Badacsonyi borvidék legnagyobb presztízsű és legnagyobb szabású eseménye nem véletlenül fontos pillére a borvidék egész évet átölelő programsorozatának, hiszen az exkluzív sétálókóstolón a rekordszámú, 38 borászat a legjobb előre kiválogatott, díjnyertes boraival várja a látogatókat. Rajtuk kívül helyi turisztikai szolgáltatók, termelők, programszervezők is részt vesznek az eseményen, így az érdeklődők első kézből kaphatnak hasznos információkat a borvidékről.

Folytatva az évek óta jól bevált hagyományt idén is mesterkurzus színesíti 16 órai kezdéssel az eseményt: Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), borszakértő a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő fogások mentén mutatja be a borvidék sokszínűségét és szépségét. Az ételeket Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem executive séfje, a Bocuse d'Or Akadémia tagja készíti el, akit 2013-ban a Gault&Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választott.

Tavaly is nagyon népszerű volt a rendezvény

Fotó: Badacsony New Yorkban

Az esemény menetrendje idén is változatlan: 14 órától a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes.15 óra után a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borszeretőt és Badacsony-kedvelőt vár az exkluzív kóstoló. Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben online lehet vásárolni, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség.