Bajor gasztrotúrát szervezett az MVI

 2014. június 05. 14:13

Második alkalommal szervezte meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) a Coninvest Kft.-vel közösen külföldi gasztrotúráját, melynek helyszíne ezúttal München volt. A túra résztvevőit a bajor főváros főbb catering cége és ezek partnerei vendégelték meg.

A túra vendégei közvetlenül találkozhattak az itthon ritkán látható innovatív technológiai megoldásokkal és a vendéglátás világszínvonalú intézményeivel. Közöttük elsőként Európa legnagyobb eszköz bérbeadó cége, a Profiemiet non-food catering szolgáltatásait ismerhették meg, amely több mint 6 millió elsőosztályú felszerelést tárol müncheni raktárában.

 

A Profimiet legnagyobb német partnere, a Kaefer Catering és annak termelő központja is érdekes tapasztalatokkal gazdagította a résztvevőket. A 2 éve megépített, 2 000 nm-en elterülő termelőkonyha, valamint az irodák felszereltsége és szervezettsége sok magyar vendéglátós álma.

 

Érdekesség, hogy a Kaefer cég belvárosi delikátesz üzlete volt a még mindig családi kézben lévő vállalkozás alapköve, amelyet 3 generációval ezelőtt alapítottak. Az épületkomplexumban a 14 különböző gasztrorészleggel rendelkező üzlet mellett egy melegkonyhás bisztrót és egy látványkonyhával rendelkező á la carte éttermet is üzemeltetnek. Ez utóbbi különböző tematikájú, egyenként 12-14 fő kiszolgálására tervezett különtermekkel rendelkezik. A cég partiszerviz részlege olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a BMW, az AUDI, vagy akár a híres Benetton család. A magyar vendégek szomorúan tapasztalták, hogy hazánk borai nem képviseltetik magukat az egyébként lenyűgöző borkínálattal rendelkező étterem borlapján. Az MVI reméli, hogy ez a jövőben változik.

 

A gasztrotúra egyik kiemelkedő pontjaként a HB Sörház új, központi termelőkonyha szívét, a háromemeletes klimatizált, speciális igények szerint tervezett és legújabb robot-technológiát alkalmazó raktárát mutatták be. A helyiség szívét és lelkét adó szerkezet önműködően, az adott receptben előírt mennyiségű és minőségű alapanyaggal látja el a HB Sörház konyháját. Szinte elképzelhetetlen, hogy mindez a bajor állam tulajdona, és az Októberfeszt idején naponta átlagosan 10 000 ember sör-és ételfogyasztását és napi 3 – 3 500 meleg egytálétel elkészítését garantálja.

Az ALLIANZ Aréna is tartogatott meglepetéseket, hiszen a lélegzetelállító építészeti alkotást Európa legmodernebbjei között tartják számon. A felső emeleti Business Club és a különböző eventbox-ok exkluzivitása, a grandiózus méretek és a kivitelezés mind elkápráztatta a túra résztvevőit.

 

A müncheni vendéglátást és a bemutatókat minden helyszínen a jól megszokott, tökéletes németes precizitással szervezték meg. Valamennyi állomáson professzionális audiovizuális technikák segítségével, zökkenőmentesen prezentáltak a vendéglátó intézmények. A gasztrotúra kirándulói összességében olyan szakmai élménnyel térhettek haza, amely az egész hazai vendéglátó iparágnak inspiráló lehet.