Bakancslistán Budapest

Forrás: turizmus.com

 2014. december 04. 13:49

A Minube közösségi utazási oldal több mint 1 millió tagot számláló internetes közössége Budapestet is beválasztotta a közé az 50 város közé, amelyet minden utazónak látnia kell élete során.

A magyar főváros olyan látnivalókkal került közös listára, mint Velence, New York City vagy Rio De Janeiro. A döntés során Budapest kulturális örökségét éppúgy figyelembe vették, mint az itt élők nyitottságát, történelmi hagyományaikat. A magyar főváros esetében nagy súllyal szerepelt világörökségi emlékeinek nagy száma, valamint a turisztikai vonzerők egyedisége.

 

A Minube egy webes és mobil alapú utazási oldal, amely az elmúlt esztendőben 60 millió felhasználót számlált a világ minden tájáról, összesen 40 országból. A lista a 2014-ben utazók tényleges tapasztalatain alapult: a szerkesztők mintegy 1,2 millió utazó véleményét vették figyelembe.

A top 50 várost tartalmazó listát a Huffington Postban, annak USA-beli kiadványaiban, emellett Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, valamint a feltörekvő piacokon: Brazíliában, Japánban és Dél-Koreáben is népszerűsítik. A listát eddig több mint 2 millió Facebook-felhasználó látta és „lájkolta", 300 000 megosztást kapott.

A teljes lista itt tekinthető meg: http://www.minube.net/my-plans/top-50-cities-to-see-in-your-lifetime-g1506340