Ennek a borvidéknek az új arculati elemeire írtak ki pályázatot

Forrás: turizmus.com

 2024. február 06. 12:42

Egységes borvidéki arculat kialakítására várja a Balatni Körrel együtt dolgozó Rizling Generáció grafikusok, képzőművészek pályaműveit a Balatonfüred–Csopaki Borvidéken.

„Borvidékünk szakmai szervezeteivel arra teszünk kísérletet, hogy a borvidék legfontosabb arculati elemeit modernizáljuk. Hiszünk abban, hogy a pozitív változásokat egy egységes borvidéki arculat tovább erősítené. Célunk az egységes, jól felismerhető és időtálló infókommunikáció megteremtése, amely tájba illő esztétikai élményt nyújt, hozzáadott értéket teremt a környék szőlőtermesztőinek és borászatainak, valamint megkönnyíti a tájékozódást a környékre látogató vendégek számára” – vázolta a projekt célját Barabás Barna, ötletgazda.

Lukács Lilla és Barabás Barna projektvezető

Fotó: Balatoni Kör

„Meggyőződésünk, hogy egy borászati térkép, a dűlők mentén elhelyezett információs tábla vagy akár a borvidék határain elhelyezett figyelemfelkeltő térplasztika nagyban hozzájárulna a borvidék sikeréhez. A nemzetközileg is sikeres tapasztalatokat felhasználva terveztük meg a mintaprojektünket, amely idővel más borvidékek, borrégiók számára is követendő példa lehet.”

„A Rizling Generáció Egyesület, amely a Balatonfüred–Csopaki Borvidék fiatal borászait tömöríti, közel 10 éve ismerte fel, hogy az összefogásban rejlik a borvidékünk ereje és jövője. Tagjaik képviseltetik magukat a helyi szakmai szervezeteiben, célkitűzéseinket számtalan eredmény igazolja.

Egyesületünk legfontosabb víziója, hogy a borvidékünkre érkező vendégek magas színvonalú élménnyel térjenek haza. Az elmúlt években a régió borainak minősége, a szőlőültetvények állapota és a balatoni gasztronómiai kultúra jelentős átalakuláson ment keresztül, ezt az átalakulást erősíti majd az új, egységes táblarendszer” – tette hozzá Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke.

Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke

Fotó: Balatoni Kör

A Balatonfüred–Csopaki Borvidék arculati elemeire vonatkozó tervpályázati felhívást a Balatonfüred– Szőlősi Hegyközség indítványozására, a Balatonfüred–Csopaki Borvidék hegyközségei, valamint a Rizling Generáció Egyesület, mint lebonyolító szervezet teszi közzé.

A zsűri tagjai neves képzőművészek, grafikusok, építészek, tájépítészek, borászok: Simon Attila, Laki Eszter, Vörös Botond, Kaszanyi Nóra, Ördögh László, dr. Laposa József, András István, Herbst László, Barabás Barna.

A pályázat részletei és a nevezési feltételek ezen az oldalon érhetők el.