Balatonfüreden tartották a Magyar Kempingszövetség közgyűlését

Forrás: turizmus.com

 2022. június 15. 08:24

A közelmúltban Balatonfüredet tartotta meg évi közgyűlését a Magyar Kempingszövetség - tájékoztatta lapunkat a szövetség elnöke, Kisgyörgy Borbála.

Az eltelt évek során szükség volt a Szövetség alapszabályzatának a módosítására, mely lehetővé teszi a tagság távszavazását. Az idei közgyűlés számára a Balatonfüredi Közösségi Iroda adott otthon, a tagok többsége videócsatlakozással vett részt az eseményen - tudtuk meg Kisgyörgy Borbálától.

A tagok többsége videókapcsolatok keresztül vett részt a Magyar Kempingszövetség közgyűlésén

Fotó: Balatonfüredi Közösségi Iroda

2020 őszén a Szövetségnek el kellett hagynia a több évtizede használt irodahelyiségét, és home office működésre váltott. Rendezvényeiket a tagság kempingjeiben tartották, a 2021-es közgyűlés a Celldömölkön lévő Jufa kemping tárgyalójában zajlott, a nagyatádi Castrum kempingben pedig többnapos disznótoros rendezvényre került sor - tájékoztatott a szakember.

A Magyarországon működő kempingek száma 300 fölött van. A tavaly  augusztusban életbe lépett  501/2021(VIII.18.)  kormányrendelet értelmében minden idegenforgalmi szálláshely minősítésre kerül.  A kempingek regisztrációja  ez év  januártól kezdődött és  június végén zárul. A minősítés folyamatos, a Magyar Kempingszövetség tagja a Bíráló Bizottságnak - tudtuk meg Kisgyörgy Borbálától.