Felső kategóriába lépett a megújult balatonkenesei szálloda

Forrás: turizmus.com

 2024. június 07. 14:03

Újra megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel, amely felújítása után a 4 csillag superior minősítés elérését célozza meg.

A korábban a Magyar Telekom vállalati üdülőjeként és rendezvényhelyszíneként funkcionált szálláshely 2020 januárjában váltott koncepciót és vette fel a Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel nevet. Az Accent Hotels üzemeltetésében működő, balatonkenesei szállodában 2022-ben kezdődtek a felújítási és bővítési munkálatok, melynek eredményeként teljesen megújult a korábban 91 szobás ház.

Újra nyitva a Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Fotó: Accent Hotels

 

A négyemeletes szállodában immár 153 tágas szoba várja a vendégeket kényelmes ágyakkal, belsőépítész által gondosan összeválogatott berendezéssel. Nagy részük lenyűgöző kilátást nyújt a Balatonra. A prémium minőséget keresők számára a ház harmadik emeletén négy, saját jakuzzival ellátott lakosztályt is kialakítottak – tájékoztatta lapunkat az Accent Hotels.

A szálloda lobbyja

Fotó: Accent Hotels

Éttermük 280 fő befogadására alkalmas, így nagyobb céges és családi rendezvények, esküvők lebonyolítására is megfelelő helyszín. A konyha a friss alapanyagokra és a kifinomult ízvilágra helyezi a hangsúlyt. A cukrászda kínálata folyamatosan változik, így mindig új ízekkel találkozhatnak az édességek kedvelői.

Így néz ki egy kétágyas deluxe szoba

Fotó: Accent Hotels

 

 

A Kenese Bay területén tenisz-, kosárlabda és futballpálya is található, ezenkívül egy 120 négyzetméteres fitneszterem és egy különleges hangulatú jógaterasz áll az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégek rendelkezésére. A vízi sportok kedvelői számára a szálloda saját kikötője és a 300 főt befogadó strand kínál lehetőségeket. Kölcsönözhető SUP, vízi bicikli, szörf, csónak, sőt akár hajó is.

A wellnessrészleg benti medencéje

Fotó: Accent Hotels

A wellnessrészlegen benti vagy kinti élménymedencében is lehet fürdőzni, ráadásul a szabadtéri medence télen is fűtött. A kicsiket szintén kinti és benti pancsoló várja. Az egyik legnagyobb vonzerő azonban a balatoni panorámás szaunapark, ahol rendszeresen tartanak szaunaszeánszokat. A családok pihenését szolgálja, hogy a gyerekek szórakoztatásáról animátorok gondoskodnak az iskolai szünetekben.

Szaunázás közben is élvezhető a balatoni panoráma

Fotó: Accent Hotels

A Kenese Bay konferenciák és üzleti események szervezésére is felkészült. Főépületében kisebb szekciótermek, a hotel melletti külön épületben pedig egy önálló konferenciaterem lehet helyszíne csapatépítő tréningeknek vagy céges rendezvényeknek

„Szállodánk alig több, mint egy órányi autóútra van Budapesttől, ezért lokációban verhetetlen. Ez a Balaton kapuja” – mondja Bartos Balázs, a Kenese Bay Garden Resort & Conference igazgatója.