Balatontourist: vadászat a legjobb helyekért

Forrás: turizmus.com

 2017. június 21. 13:20

Egy év alatt 20 százalékkal emelkedett az előfoglalások aránya a Balatontourist által üzemeltetett tó körüli kempingekben - írja közleményében a cég.

A nagy érdeklődés miatt a főszezonra már szinte elkeltek a közvetlen vízparti parcellák, és lefoglalták az üdülőházak, mobilházak, illetve bérsátrak nagy részét is. Nem csak a külföldi, hanem a belföldi turisták között is egyre több a visszatérő vendég.

A Balatontourist a 12 általa üzemeltetett,tó körüli kempingben 5200 kempinghellyel, 500 bungalóval, 200 mobilházzal, bérelhető lakókocsikkal és berendezett komfortos sátrakkal várja a kempingezni vágyókat. A bőséges kínálat ellenére a főszezonra - július-augusztus hónapokra - lassan már betelnek az időpontok, különösen a hétvégék, illetve fogynak a még bérbe vehető üdülőházak, mobilházak és a sátrak is.

Mirabella Kemping

Fotó: balatontourist.hu

Az igen kedvelt,nagyméretű, közvetlen vízparti parcellákat már az előfoglalásban értékesítették a főszezonra – sokan még december elején lefoglalták ezeket. Sátorhelyetazonban az egész szezonban tudnak biztosítani a balatonikempingekben. A legnagyobb balatoni szállásadó vállalatnál július 7-ig tartó akciókkal,új medencékkel, valamint felújított, légkondicionált üdülőházakkal is készülnek a szezonra.

Mobilházak az Aranyparton

Idén a Balatontouristnál 20 százalékkal emelkedett az előfoglalások száma a tavalyi év adataihoz képest. Ebben az évben is a külföldről érkező turisták foglalták le leghamarabb a helyüket (70%), jóval a szezon előtt; míg a belföldi vendégek (30%) pedig inkább a tavaszi turisztikai vásárok után döntöttek a nyaralásuk helyszínéről. A Balatontourist tapasztalatai alapján évről évre több a visszatérőhazai vendég; ők jellemzően az üdülőházakat és a mobilházakat foglalják le már jóval a szezon kezdete előtt, de mivel a vállalat tavaly egy februárig tartó, 10 százalékos előfoglalási akciót hirdetett a sátor- és lakókocsihelyekre, idén ezekből is jóval több kelt el a szokásosnál.

Aranypart

Az előfoglalási adatokból jól látszik, hogy a külföldiek közül továbbra is a német, holland és dán vendégek jönnek szívesen a tó körüli kempingekbe, de továbbra is a magyar turisták adják a Balatontourist forgalmának a 60%-át.