Bangkok a kézműves kávé fővárosa Ázsiában

Forrás: turizmus.com

 2018. december 27. 11:06

Thaiföldön rengeteg specialty kávézó nyílt az utóbbi években, s az ország komoly kávéfogyasztói piac lett – vallja a thaiföldi kávéipari szakember, Varatt Vichit-Vadakan.

Bangkok, amely a világ egyik legnépszerűbb turisztikai desztinációja, a kávéra újabban kiemelt figyelmet fordít – olvasható a Travel and Leisure-ben.

Az észak-thaiföldi gazdaságok újabban előremutató módszerekkel gondozzák a kávébabcserjéket, ráadásul helyi üzemek, a Brave Roosters, a Gallery Drip és a Factory Coffee pörkölik autentikus módon a kávét. Ma már a minőség javítása a cél.

A Baan Mai Pattana nevű faluban lévő kávébab-ültetvény talán a kedvenc gazdaságunk – árulja el a thai kávészakértő. Itt a kávébabot gondosan, kézzel szedik le, s a feldolgozás hagyományos stílusa garantálja a kézműves kávé utánozhatatlan ízét. Thaiföldön arra törekednek a gazdaságok, hogy versenyben maradjanak az olyan nagy kávétermelő országokkal, mint Kolumbia, Etiópia és Kenya.

Egy a sok hangulatos bangkoki kávézó közül

Fotó: sethlui.com

Egy másik helyi szakember, Tanatat Sombutphanich, aki a cég élénk színű zacskóit tervezi, azt mondja, különösen szereti a laoszi határ közelében termesztett kávébabokat, amelyek a Gem Forest Coffee ültetvényről származnak. A délkelet-ázsiai kávé zamata gyakran hasonlít a brazil fajtákhoz, azok csokoládés, fűszeres, virágos és gyümölcsös aromájához.

Az új kávézók legtöbbje tipikus startup vállalkozás. Nagyon fontos üzleti partnerük a közösségi média, a Facebook és az Instagram nélkül szinte nem létezik ma népszerű üzlet. Sok turista csak azért tér be, hogy fotózzon, de ez nem baj, mert népszerűsíti az adott helyet. A fotózás miatt fontos a megfelelően modern vagy éppen rusztikus, hagyományos, de mindenképpen fotogén enteriőr, valamint az érdekes fogások is, amelyek mintegy kiegészítik a kávét.

Kapcsolódó cikkek

A világ TOP 100 városa

2018. december 16.