Bangkoki robbantás: nincsenek magyar érintettek

Forrás: MTI

 2015. augusztus 18. 16:03

Nem érintett magyar állampolgárokat a thai fővárosban hétfőn elkövetett pokolgépes merénylet - számolt be az M1 aktuális csatornán kedd reggel a bangkoki magyar konzul.

Endreffy Loránd elmondta: egyetlen magyar állampolgár sem kérte a segítségüket. Azok közül, akik a konzuli szolgálat honlapján regisztráltak, többekkel sikerült felvenni a kapcsolatot, és valamennyien jól vannak. Emellett a szolgálat megkereste az ottani magyar kolónia több tagját, és ők is arról számoltak be, hogy nem érintette őket a robbantás.

A sebesülteket ellátó kórházaktól, a központi információs segélyvonalaktól kapott információk alapján - fogalmazott - "már nagy valószínűséggel kijelenthető", hogy sem a halálos áldozatok, sem a sebesültek között nincsenek magyarok. Ugyanakkor megjegyezte: "kis számban vannak még azonosítatlan áldozatok".

A robbanás Bangkok egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjánál, a Racsapraszong kerületben, a város egyik híres hindu szentélye közelében történt helyi idő szerint este 7 óra körül. Az Eravan szentély fontos idegenforgalmi látványosság, mindenekelőtt a Kelet-Ázsiából érkező látogatók számára, de a helyiek is gyakran imádkoznak ott. A védelmi miniszter szerint a támadás (melynek 23 halálos áldozata van és 123 sebesültje) elkövetői "külföldieket" vettek célba, hogy csapást mérjenek a thaiföldi turizmusra és gazdaságra.