Bangkoki robbantás: nem tudni magyar áldozatról

Forrás: MTI/turizmus.com

 2015. augusztus 17. 18:04

Egyelőre nem tudni magyar halálos áldozatról vagy sebesültről a thai fővárosban hétfőn elkövetett pokolgépes merénylettel kapcsolatban. Sajtóértesülések szerint a 27 áldozat között négy külföldi is van.

Endreffy Loránd bangkoki magyar konzul elmondása szerint a külképviselet kapcsolatban van azokkal a kórházakkal, amelyekbe a támadás áldozatait szállították.

Hozzátette: jelenleg nincs turistaszezon Thaiföldön, az ide látogatók döntő többsége november és február között utazik a délkelet-ázsiai országba.

A robbanás Bangkok egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjánál, a Racsapraszong kerületben, a város egyik híres hindu szentélye közelében történt helyi idő szerint este hét óra körül. Az Eravan szentély fontos idegenforgalmi látványosság, mindenekelőtt a Kelet-Ázsiából érkező látogatók számára, de a helyi lakosság is gyakran imádkozik ott.

A védelmi miniszter szerint a támadás elkövetői külföldieket vettek célba, hogy csapást mérjenek a thaiföldi turizmusra és gazdaságra.

Az első jelentések 12 halottról és húsz sebesültről szóltak, a Reuters később 27 áldozatról írt, aki között négy külföldi is van, a nemzetiségükről azonban egyelőre nem közöltek információt. A BBC legalább 16 halottról számolt be.