Barlangba vájt étterem most a kedvenc

Forrás: turizmus.com

 2016. július 18. 13:24

A világ legromantikusabb helyének címéért folytatott versenyben jó eséllyel indulhatna a dél-olasz kisvárosban, Polignano a Mare-ban található étterem, amely egy nagy szájú, félig nyitott barlangban kápráztatja el panorámájával a vendégeket.

Bár Itália nem szűkölködik varázsos látnivalókban, ez mégis kiemelkedik közülük. Az égbe nyúló sziklák oldalában, egy bemélyedésben találhatók a székek és az asztalok, amelyek különösen éjszaka nyújtanak messziről, izgalmas látványt, amikor meggyújtják a gyertyákat, és a lámpákat. A tenger felől, a hajók fedélzetéről ugyancsak sejtelmes kép tárul az utasok elé.

 

Az étterem része a Barihoz viszonylag közeli Grotto Palazzese Hotelnek, és a nyári hónapokban, május és október között fogadja a vendégeket. Az étlapon azok a fogások a legkeresettebbek, amelyeket aznap fogtak ki, a helyszínen a tengerből. Különösen jól készítik a tintahalat, de természetesen hagyományos tésztaételek is rendelhetők.

Bár a borlap is kitűnő, a legnagyobb szenzációt a kilátás nyújtja, amely páratlan. Esős időben is népszerű a hely, mivel messzire látni, és a barlang megóvja a vendégeket az időjárás viszontagságaitól.